İzmir Haberleri - Sayfa 2

İzmir, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde yer alan şehir ve ülkenin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biridir. Nüfusu 2020 itibarıyla 4.394.694 kişidir. Yüz ölçümü olarak ülkenin yirmi üçüncü büyük ilidir.

Etrafı Aydın, Balıkesir, Manisa illeri ve Ege Denizi ve Ege Adaları ile çevrilidir.

Antik Çağ'ın ünlü kentleri arasında yer alan Smyrna, İyon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran bir şehir olarak adını duyuruyordu. Bu maksatla da bu şehre "Güzel İzmir", "Eski İzmir" ve "la Perle de l'Ionie" (İyonya'nın İncisi) deniyordu. İzmir Körfezi çevresinde bulunan şehir, her yıl İzmir Enternasyonal Fuarı'nı düzenleyen önemli bir fuar merkezi ve liman kentidir. İzmir'in batısında denizi, plajları ve termal merkezleriyle Urla Yarımadası uzanır. İzmir, yatlar ve gemilerle çevrilmiş uzun ve dar bir körfezin başında yer almaktadır. Sahil boyunca palmiye, hurma ağaçları ve geniş caddeler bulunmaktadır. İzmir Limanı, Türkiye'nin en büyük yedinci limanıdır.

Kuryeler kapıda kuyruk oldu: Eski sevgilisinden intikam almak için... Tek yumruk darbesiyle hastanelik olmuştu... 97 gün sonra acı haber! Bakan Uraloğlu Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi Lezita'dan greve çıkan işçilerle ilgili açıklama İzmir'de korkutan hortum! İzmir ve Yalova'daki bazı alanlar teknoloji geliştirme bölgesi ilan edildi İzmir’de suya yüzde 25 indirim İzmir'de feci kaza: Motosiklet sürücüsü ağır yaralandı İzmir'de deprem Polisin takibi ile yakayı ele verdi, 94 yıl ceza ile arandığı ortaya çıktı Arkadaşı tarafından öldürülen 17 yaşındaki gencin annesi isyan etti Mahkeme küfre küfürle karşılık için 'tolere edilebilir' dedi INTERPOL'ün aradığı Rus dolandırıcı, İzmir'de yakalandı İzmir'de FETÖ'den 12 gözaltı İzmir'de fabrika yangını! Polisin dikkatiyle 1 kilo kokain ele geçirildi Kardeşi bıçakladı, ağabeyi tabanca ile ateş etti! O anlar kamerada İzmir'de vahşet: 2 kardeşten biri bıçakladı, diğeri sırtından vurdu Çeşme'de bayramın ardından ot festivali hazırlığı başladı Seferihisar açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı Foça'da lastik botta 6'sı çocuk 57 kaçak göçmen yakalandı Biri 8 kez bıçakladı, diğeri tabancayla ateş etti Kırmızı bültenle aranıyordu... Sırbistan'da yakalandı, Türkiye'de tutuklandı Sıcaklıklar normallerin 10 derece üstüne çıkacak