Interpol Haberleri

Interpol, 1923 yılında uluslararası polis işbirliği sağlamak amacıyla kurulmuş kurum. Interpol, bir zamanlar sadece teşkilatın telgraf adresi olarak bilinirken, 1956 yılında resmî olarak teşkilatın yeni ismine dahil edilmiştir.

Teşkilatın 1954 yılından önce tanınan adı "Uluslararası Polis Komisyonu"dur. Tüm dünyanın ortak birimidir.

Interpol, Birleşmiş Milletler'den sonra, dünyanın ikinci büyük uluslararası örgütüdür; şu anda 190 üye ülkeye sahiptir. Teşkilat üye ülkelerin senelik katkılarıyla finanse edilmektedir.

Teşkilatın merkez bürosu Fransa'nın Lyon kentindedir. Teşkilatın şu andaki genel sekreteri ise eski Amerika Birleşik Devletleri hazinesinden Ronald K. Noble'dir ve bu mevkide bulunan ilk Avrupalı olmayan kişidir.

Bu sayfa üzerinden Interpol ile ilgili haberleri bulabilirsiniz...

Interpol'ün kırmızı bültenle aradığı 2 kişi İstanbul'da yakalandı Interpol'ün aradığı cip Tunceli'de bulundu Yeni suç mahalli Metaverse mü? İtalya'da Türk derbisi... Hakan Çalhanoğlu çok yönlü bir forvet gibi, Kenan ise tahmin edilemez Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan DEAŞ üyeleri Adana’da yakalandı Interpol'un kırmızı bültenle aradığı şüpheli İzmir'de yakalandı En çok arananlar listesindeki uyuşturucu baronlarından bir tanesi yakalandı Interpol tarafından aranıyordu: DAEŞ şüphelisi Kırıkkale'de yakalandı Kırmızı bültenle aranan organize suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı Interpol kırmızı bültenle arıyordu! Yalova'da yakalandılar Interpol'ün aradığı uyuşturucu karteli yöneticisi İstanbul'da yakalandı 'Kara Mamba' yakalandı: Uyuşturucu baronunun sağ kolu yurtdışına kaçmaya çalışırken tutuklandı Türkiye, Interpol aracılığıyla arıyordu! Kosova'da yakalandı Kıtalararası suç şebekesine operasyon: 62 gözaltı Interpol'ün aradığı Stanislav Mitrushi, KKTC’de tutuklandı Interpol’den bir ilk: Öldürülen 22 kadının kimlik tespiti için halka başvurdu Interpol'den dev operasyon! 15 ülkede 14 bin 260 kişi gözaltına alındı Para Avcısı filminden esinlenen dolandırıcılar, yakayı ele verdi Interpol'ün aradığı DEAŞ'lı Türkiye'ye sızmaya çalışırken yakalandı