IMF Haberleri

IMF dünya ülkelerine parasal fon sağlayan en büyük örgütlerden bir tanesidir. Direkt olarak finansal bir örgüt olarak da lanse edilebilir. IMF merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde bulunan bir örgüttür. Finansal düzeni takip etmek ve döviz kurları ile ilgili birçok çalışma yapmaktadır.

IMF Ne Zaman Kurulmuştur?

IMF 1944 yılında kurulmuştur. IMF kurulduktan tam 3 yıl sonra yani 1947 yılında resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır.

IMF ve Açılımı Hakkında Bilgi

IMF İngilizce kelimelerden kısaltılmıştır. İngilizce olarak International Monetary Fund şeklinde uzun açılımı bulunmaktadır. Kısaca dünya genelinde IMF olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı ise Uluslararası Para Fonu'dur.

IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz IMF'den 'finansal kırgınlık' uyarısı IMF, Türkiye için beklentisini açıkladı IMF'den finans sektörüne siber risk uyarısı! Sri Lanka, Çin'le borç yapılandırma anlaşmasını görüşüyor IMF'nin yeni başkanı kim olacak? Süreç başladı... Süveyş Kanalında ticaret iki ayda yıllık yüzde 50 azaldı  IMF Başkanı: Faizler yıl ortasında düşmeye başlar IMF onay verdi: Arjantin'e 4,7 milyar dolarlık ödeme yapılacak IMF, Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini değiştirdi IMF'den çağrı: Fosil yakıt sübvansiyonlarını iklim değişikliği ile mücadeleye yönlendirin IMF'den Pakistan kararı IMF'den "kripto" uyarısı: "Makro-finansal istikrarı zayıflatabilir" Devalüasyon nedir? Devalüasyon olursa ne olur? Arjantin'in sıra dışı lideri Milei, IMF'le internetten görüştü Aşırı sağcı Milei'nin ekonomi planı IMF'i sollayacak! IMF: "Merkez bankası dijital para birimleri, fiziki paranın yerini alabilir" Zelenski, Ukrayna'nın uzun vadeli mali destek garantilerine ihtiyaç duyduğunu söyledi IMF Başkanı'ndan "yumuşak iniş" mesajı IMF'den özel sektöre "iklim yatırımı" çağrısı IMF: Kapanma ABD ekonomisi için önlenebilir bir risk IMF ve G20'den kripto yol haritası! IMF: Türkiye'den destek talebi gelmedi IMF: Küresel ekonomide görünüm karışık