Hamas Haberleri - Sayfa 30

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

İsrail polisinden biber gazlı müdahale! Haber Global muhabiri Emre Karaca'nın zor anları Cuma namazı öncesi Kudüs'te yaşananlar... Çözümün yolu Türkiye'den geçiyor ABD Başkanı Biden: İsrail için daha önce görülmemiş bir bütçe sunacağım İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail'de: "Sizin kazanmanızı istiyoruz" Gazze 13 gündür bombardıman altında Fransa'dan Gazze'deki hastane saldırısına ilişkin açıklama: Sorumluluğu kimseye atfetmedik Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı Shoukri ile İsrail-Filistin hattındaki gelişmeleri görüştü Haber Global ekibinin yakınına roket atıldı İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde 203 İsrailli var Işıklı tabelası arızalanınca adı "Hamas Taccos" olarak görülen restoran kapatıldı İmamoğlu: Bu katliamın sebebi olan hangi unsur, kurum, devlet, yönetici var ise hepsini kınıyorum J.K. Rowling de devreye girmişti: Gazze’de esir tutulan Harry Potter hayranı otizmli Noya öldü SunExpress, Lübnan sınırındaki tehlike nedeniyle Beyrut seferlerini durdurdu Filistinli doktordan çocuk cesetlerinin önünde dünyaya isyan: "Suçları ne?" Gazze'deki saldırıya sessiz kaldığı için tepki çekmişti! "Aile bireylerim savaşın ortasında..." “Filistin'i salgın hastalıklar ve büyük bir engelli popülasyonu bekliyor” İsrail basını: ABD, Hizbullah ile savaş başlatmaması için İsrail'e baskı yapıyor İsrail ve Filistin'de görev yapan gazetecilere ücretsiz iletişim imkanı sağlanacak ABD-İran savaşı çıkacak mı? Ülkesine dönmek isteyen İsrail vatandaşları için gelen ikinci uçak, İstanbul'dan havalandı Rusya’dan Türkiye açıklaması Türk gazetecilere ücretsiz iletişim imkanı ABD’li Yahudiler, ABD Kongresi'nde “ateşkes” çağrısında bulunarak oturma eylemi yaptı