Hamas Haberleri - Sayfa 29

Hamas veya resmi adıyla birlikte İslamî Direniş Hareketi, Filistin Ulusal Yönetimi'nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter örgüt ve Sünni İslamcı siyasi partidir.

1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın başlangıcında Mısır'daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu.

Örgütün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam devletini kurmaktır.

İsrail'in evlere yönelik saldırı düzenlediği ve can kayıplarının olduğu açıklandı İsrail-Hamas savaşında 16. gün! Hastane, okul, cami, kilise... İsrail, Gazze'ye ölüm yağdırıyor Netanyahu: Hizbullah savaşa girmek isterse, 2006 Temmuz Savaşı'nı özleyecek Londra metrosunda bir makinistin Filistin yanlısı slogan atması üzerine soruşturma başlatıldı BM'nin Gazze'de 3 günlük yakıtı kaldı: "Su, çalışan hastane ve fırınlar olmayacak" Haber Global bombalanan Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail, Hamas’ın askeri liderlerinden birini öldürdüğünü açıkladı İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen gazetecilerin sayısı 18'e yükseldi Biden: Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için çabamız sürecek Papa: İnsani yardımların devam etmesi çağrımı yineliyorum İsrail adım adım kara harekatına ilerliyor: Gazze'ye bombardıman yoğunlaştırıldı "Gazze uğruna Lübnan'ın refahını tehlikeye atmaya değer mi?” ABD, Orta Doğu'daki kuvvetlerini güçlendirmek için yeni bir adım atıyor İsrail, Lübnan sınırında bulunan 14 yerleşim yerini daha boşaltıyor Dehşet görüntülerine dikkat! Travmaya neden olabilir Gazze'de gece boyu süren saldırılarda 100'ü aşkın insan öldü Netanyahu'ya 'Aksa Tufanı' suçlaması: Sorumluluktan kaçmak için delilleri yok etti İsrail-Hamas Savaşında 15. gün Hamas: Gazze'yi işgal etmeye kalkışırsa 7 Ekim'de olanlar İsrail için 'basit' kalacak Hamas, anne ve kız 2 rehineyi böyle serbest bıraktı Herzl'in gizemli mektubu, 2. Abdülhamid toprak sattı mı? İşte odaktaki isim Netanyahu! Kan, protesto, savaş Gazze enkaza döndü! İsrail'in saldırılarında 5 bin 500 bina yerle bir oldu AB ve ABD arasındaki görüşmenin ardından İsrail'e destek açıklaması!