Güney Afrika Haberleri - Sayfa 2

Güney Afrika Cumhuriyeti ya da daha yaygın kullanımı ile Güney Afrika, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir.

Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik ve Esvatini oluştururken ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu, güney ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Bu ülkelerin haricinde Lesotho'da da tamamen Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alan bir ülke olarak Güney Afrika ile tüm sınırlarını paylaşmaktadır.

Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein olmak üzere üç başkent bulunmaktadır.

Güney Afrika, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker gönderiyor Güney Afrika Demokratik Kongo canlı maç izle Nijerya Güney Afrika canlı maç izle BRICS genişliyor: 5 ülke daveti kabul etti Güney Afrika cephesinden ilk mesaj: Dönüm noktası "Mandela'nın mezarında gülümsediğine inanıyorum" Erdoğan, Ramaphosa ile görüştü Sahte peygamberi timsahlar parçaladı İsrail'e açılan soykırım davasında "acil önlem kararı" tarihi belli oldu 76 kişi feci şekilde can vermişti! Yangını çıkardığı iddia edilen kişi yakalandı Güney Kore'de tokalaşırken Devlet Başkanı'nın elini bırakmayan milletvekili etkinlikten atıldı Küba'dan İsrail'e karşı soykırım davasına destek: "Asla bu duruma kayıtsız kalanlardan olmayacağız" Güney Afrika: İsrail, Filistinlilere karşı soykırım niyetinde Yahudi siyasetçiden İsrail'e büyük suçlama: Çok daha zalim Sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldüren Oscar Pistorius tahliye edildi Anadolu Ajansı'nın çektiği o fotoğraflar kanıt olarak sunuldu Güney Afrika Cumhuriyeti'nden, İsrail’e "soykırım" davası Güney Afrika'da sel! 6 kişi hayatını kaybetti İmzalar atıldı: Güney Afrika-Gazprom arasında sıvı yakıt üretim projesi Güney Afrikalılar 'Ayla'yı izlerken gözyaşlarını tutamadı Güney Afrika'da elektrik krizi: 2 yılda 1,5 milyon kişi işinden oldu Güney Afrika Cumhuriyeti'nde günde 75 kişi cinayete kurban gitti Milli kaleci fenalaşarak evinde hayatını kaybetti! Güney Afrika'dan İsrail'in Gazze saldırılarının soruşturulması için UCM'ye başvuru