Güney Afrika Haberleri

Güney Afrika Cumhuriyeti ya da daha yaygın kullanımı ile Güney Afrika, Afrika kıtasının güneyinde yer alan bir ülkedir.

Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Namibya, Botsvana, Zimbabve, Mozambik ve Esvatini oluştururken ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu, güney ve güneybatısında Atlas Okyanusu bulunmaktadır. Bu ülkelerin haricinde Lesotho'da da tamamen Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alan bir ülke olarak Güney Afrika ile tüm sınırlarını paylaşmaktadır.

Güney Afrika'da yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein olmak üzere üç başkent bulunmaktadır.

Güney Afrika’da hortum felaketi kamerada! 22 ölü Ülkede hortum felaketi! 22 kişi hayatını kaybetti Güney Afrika siyasetinde bir dönem sona eriyor Uçak ve helikopter kazalarında ölen liderler... Çöken binada ölü sayısı 19 oldu Türkiye hava sahasında alarm.... Yarın ortalık toz duman olacak! Güney Afrika'da facia! Çok sayıda ölü, onlarca kayıp var Banka hesabı için baykuşunu teminat gösterdi Türkiye dahil 8 ülke için felaket haberi ABD'den geldi: Milyonlarca insanı etkileyecek! Güney Afrika'dan aslan çiftlikleri kararı Vahşi yırtıcıları böyle katlediyorlar! İsrail ordusuna katılan vatandaşlarını gözaltına alacaklar Güney Afrika, İsrail aleyhine yeni tedbir kararları istedi Katil balina, köpekbalığını 2 dakikada parçaladı 19 bin sığırın bulunduğu gemide korkunç tablo! Kenti kötü koku sardı Güney Afrika, KDC'ye 2 bin 900 asker gönderiyor: Silahlı gruplara karşı görev Güney Afrika, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne asker gönderiyor Güney Afrika Demokratik Kongo canlı maç izle Nijerya Güney Afrika canlı maç izle BRICS genişliyor: 5 ülke daveti kabul etti Güney Afrika cephesinden ilk mesaj: Dönüm noktası "Mandela'nın mezarında gülümsediğine inanıyorum" Erdoğan, Ramaphosa ile görüştü Sahte peygamberi timsahlar parçaladı