Endonezya Haberleri - Sayfa 2

Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir.

Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 270 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir.

Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem Hava trafiğine 'yorgunluk' önlemi: 24 ve 48 saat sınırı Endonezya'da balıkçı teknesi alabora oldu: 2 kişi öldü, 24 kişi kayboldu Endonezya’daki sel ve toprak kaymasında can kaybı yükseldi İki pilot aynı anda uykuya daldı, uçak rotadan çıktı Endonezya'da şiddetli yağışlar can aldı: 21 ölü Endonezya'da sel ve toprak kayması nedeniyle 10 kişi öldü Uçağın pilotları aynı anda uyuyakaldı Dünyanın en iyi yemek şehirleri açıklandı! Türkiye'den bir şehir ilk 10'a girdi Endonezya'da 5,7 büyüklüğünde deprem Endonezya'da eşi benzeri görülmemiş hortum anları! OECD duyurdu: Endonezya'nın katılım süreci başlıyor İnişe geçen uçağa ateş açıldı Endonezya’nın yeni Devlet Başkanı Prabowo Subianto oldu El Nino ile gelebilecek bu hastalıklara dikkat! Futbol maçı esnasında kafasına yıldırım düştü! Feci anlar böyle görüntülendi Asya'da üst düzey görüşme: Çin'in eylemleri ve Myanmar konuşuldu Endonezya'da korkutan deprem! Kötü kokulu dev çiçek 'Titan Arum' açtı Endonezya’daki Merapi Yanardağı yeniden patladı, bölgede yaşayan binlerce kişi tahliye edildi Endonezya, Filistin'in BM'ye tam üyeliğini desteklediğini açıkladı Endonezya'nın başkenti Cakarta taşınıyor Lewotobi Laki-Laki yanardağı patladı: En yüksek seviyede alarm! Endonezya'da 6.8 büyüklüğünde deprem!