Endonezya Haberleri

Endonezya, resmî adıyla Endonezya Cumhuriyeti Hint ve Pasifik okyanusları arasında, Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da toprakları bulunan bir ülkedir. 17 binden fazla adadan oluşur. Bu adaların en büyükleri Sumatra, Cava ve Sulavesi ile kısmen Borneo ve Yeni Gine'dir.

Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir, 1.904.569 km²'lik yüzölçümüyle dünyada 14. sıradadır. 270 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir.

Endonezya’da yanardağda patlama: 7 kasaba tahliye edildi Semeru Yanardağı'nda art arda patlamalar Korkunç anlar! Uçak kapısından yere çakıldı Endonezya'da yanardağ patlaması! Uyarı seviyesi en üst düzeye çıkarıldı Hacı adaylarını taşıyan yolcu uçağının motoru alev aldı Endonezya'da ölenlerin sayısı 58'e yükseldi Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: Onlarca kişi feci şekilde can verdi Endonezya'da can kaybı 41'e yükseldi Endonezya'da sel felaketi: Onlarca ölü ve kayıp var Endonezya'da katliam gibi kaza! 11 ölü, onlarca yaralı Çarpıcı veriler açıklandı: Son 43 yılın en sıcak nisan ayı yaşandı Endonezya'da yanardağ kabusu! Uçuşlar durduruldu, binlerce kişi tahliye ediliyor Yanardağ patlaması nedeniyle Manado'daki havalimanı geçici kapatıldı Yaşadıkları ormanı paylaşamayan piton ve kobranın "yer kavgası" Endonezya'da yanardağ patlaması! Yüzlerce kişi tahliye edildi Endonezya'daki toprak kaymasında can kaybı arttı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı haftasında yoğun diplomasi trafiği Endonezya'dan 'İsrail' yalanlaması: İlişkiler normalleşmeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Subianto ile telefonda görüştü Cava Adası'nda bir büyük deprem daha Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem Hava trafiğine 'yorgunluk' önlemi: 24 ve 48 saat sınırı Endonezya'da balıkçı teknesi alabora oldu: 2 kişi öldü, 24 kişi kayboldu Endonezya’daki sel ve toprak kaymasında can kaybı yükseldi