Borussia Dortmund Haberleri - Sayfa 5

Ballspielverein Borussia 09 e.V. Dortmund (kısaca Borussia Dortmund, Dortmund veya BVB), Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Dortmund kentinde kurulmuş spor kulübü. Özellikle futbol takımıyla tanınmıştır; bunun dışında atletizm, boks, hentbol ve masa tenisi dallarında da faaliyet göstermektedir.

Borussia Dortmund futbol takımının, Almanya'da 8 Bundesliga şampiyonluğu, 5 DFB-Pokal şampiyonluğu ve 6 DFL-Supercup şampiyonluğu gibi başarıları bulunmaktadır. Ayrıca; Avrupa'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki kez final oynamış, bunlardan birinde kupayı kaldırmış, diğerinde ise mağlup olmuştur. Bir kere de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştır. 1966 yılında kazandığı bu başarıyla, Avrupa'da kupa kaldıran ilk futbol takımı olmuştur. Bu başarılarla Dortmund, Almanya futbol tarihindeki en başarılı kulüplerden biridir. Ezeli rakipleri Schalke 04'tür.

Dortmund'da ayrılık rüzgarları esiyor! Arda Güler'e 'Vinicius Jr.' tavsiyesi geldi Bayer Leverkusen, adım adım şampiyonluğa koşuyor Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalist CANLI MAÇ SKORU! Dortmund - PSV maçı canlı izle! Marco Reus için bomba iddia! Türk takımlarından yoğun ilgi Borussia Dortmund galibiyeti hatırladı Ancelotti istemiyor.... Real Madrid'e veda ediyor, yeni takımı da belli oldu Dortmund'un yenilmezlik serisini Hoffenheim bitirdi PSV ile Borussia Dortmund yenişemedi PSV Borussia Dortmund canlı izle! PSV - Borussia Dortmund maçı canlı izle linki Meunier resmen Trabzonspor'da Trabzonspor yeni transferine kavuştu Trabzonspor'da transferde anlaşma sağladı Trabzonspor'da Meunier sesleri Arda Güler Almanya'ya mı gidiyor? Ortalığı yıkan iddia Jadon Sancho yuvaya geri döndü Real Madrid, Arda Güler'i bonservisiyle isteyen Alman takımına 'hayır' dedi Antalyaspor'dan ayrılıp Borussia Dortmund'a katılan Nuri Şahin: Karalar bağlamaya gerek yok Nuri Şahin'den Antalyaspor'a duygusal veda