Bilecik Haberleri - Sayfa 2

Bilecik, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

İl nüfusu: 218.717'dir. Bu nüfusun %85,2'si şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 4.177  km2'dir. İlde  km2'ye 52 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 98’dir.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 513 m.'dir.

04 Şubat 2020 TÜİK verilerine göre 8 İlçe, 11 belediye, bu belediyelerde 62 mahalle, ayrıca 244 köy bulunmaktadır.

Şeyh Edebali'nin türbesi buradadır. Bilecik, Marmara Bölgesi'nin güney doğusunda yer almaktadır. Bilecik; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesiştiği noktadadır. Şehir en eski bilinen adları "Agrilion" ve "Belekoma"dır. Bilecik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklardır.

Bilecik Belediye Başkanlığı koltuğuna İYİ Partili isim geçti Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin istifa etti Bursa'da 6 aydır kayıp olarak aranıyordu, cansız bedeni Bilecik'te toprağa gömülü bulundu Bilecik'te gazeteciye kurşun yağdıran şahıs, 6 buçuk ay sonra tahliye edildi O kentte midibüs ücretlerine zam geldi Midibüs ücretlerine zam geldi! Bindi-indi 25 TL oldu Genç öğretmen feci kazada can verdi, haberi alan öğrencileri yasa boğuldu Valilik uyardı: 3 gün boyunca kuvvetli şekilde görülecek İnternette gördü, denemek için aldı: Sonuçlarına inanamadı 1 ton 'Çin kestanesi' ele geçirildi: 'Zehirleyebilir' uyarısı Devlet desteğiyle kurduğu tesiste bir yılda 100 ton kültür mantarı üretti Dolandırıcılar bunu da yaptı! Telefon dolandırıcılığında yeni yöntem Kan donduran iddia: Barınakta aç kalan köpekler birbirlerini yedi O kentte 3 bin 500 kilogramdan ağır araçlara 'geçiş yasağı' geldi Yer Bilecik: Avcılardan kaçan domuzlar ayılara yem oluyordu Bilecik'te kan donduran olay: Fabrikada kadın cesedi bulundu Bilecik’te kullanılmayan bir fabrikada kadın cesedi bulundu Bilecik'te 14 köpek ölü bulundu; savcılık soruşturma başlattı Kanalizasyon borusundan çıktı! Ekipleri şoke eden görüntü Bilecik'te film gibi olay: Vefat eden bir kadın ve erkeğin cenazeleri karıştı 7'den 70'e herkes bu işi yapıyor! Kilosu 200 TL'den satılıyor Müge Anlı'yı çok seven Oğuzhan'ı mutlu eden telefon geldi Bilecik'te bir öğretmen veli tarafından darbedildi Eski MHP'li başkanın cinayetinin firari şüphelisi, Bilecik'te kadın kıyafetiyle yakalandı