Bilecik Haberleri - Sayfa 5

Bilecik, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde yer alan bir ildir.

İl nüfusu: 218.717'dir. Bu nüfusun %85,2'si şehirlerde yaşamaktadır (2020 sonu). İlin yüzölçümü 4.177  km2'dir. İlde  km2'ye 52 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 98’dir.) İl merkezinin denizden yüksekliği: 513 m.'dir.

04 Şubat 2020 TÜİK verilerine göre 8 İlçe, 11 belediye, bu belediyelerde 62 mahalle, ayrıca 244 köy bulunmaktadır.

Şeyh Edebali'nin türbesi buradadır. Bilecik, Marmara Bölgesi'nin güney doğusunda yer almaktadır. Bilecik; Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgelerinin kesiştiği noktadadır. Şehir en eski bilinen adları "Agrilion" ve "Belekoma"dır. Bilecik, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu topraklardır.

Telefonuna gelen mesajla hayatının şokunu yaşadı! Bir ilde daha Ramazan pidesi fiyatı belli oldu Erkek şiddetine "kıskançlık" bahanesi: Eski eşi ile arkadaşını vurdu Yolda karşılaştı... 5 yıl önce boşandığı eski eşi ile arkadaşını tabancayla vurdu Ekmek almaya diye çıktı, haber alınamıyor 'Deprem öldürmez' diyen profesöre savcılık soruşturması Yüksek gerilim direğine tırmanan genç adam, feci şekilde can verdi 'Targaryen' karakterine benzetilen Şubaşı'dan yeni açıklama Melek Mızrak Subaşı'ndan yorumlara esprili yanıt! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan adaylık açıklaması Eşini ve oğlunu katleden emekli asker tutuklandı Erdoğan'dan slogan göndermesi: Bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor Bilecik'te çok sayıda araç birbirine girdi: 11 yaralı Bilecik'te altın madeni bugün açılıyor O kente flaş uyarı! Cuma günü... Hayatı İtalya'da Bilecik’ten gönderilmiş bir kartpostal bulmasıyla değişti EYT kararını, araç konvoyu yaparak kutladılar KYK yurdunda skandal! Kedileri çuvallara doldurup topladılar Mama parası biriktirmek için kaldırımda bekleyen kedi Çalışan herkesin hayali... Onlar başardı! Bu köyü gören emekli olmak istiyor İnternetten telefon siparişi verdi, yerine geleni görünce neye uğradığını şaşırdı AK Partili Başkan görevinden istifa etti Vahşice işlenen kadın cinayetinde karar çıktı! Aralarında eski Devlet Bakanının da olduğu 250 kişi, İYİ Parti'ye katıldı