Avusturya Haberleri - Sayfa 6

Avusturya, ya da resmî adıyla Avusturya Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da denize kıyısı olmayan, dokuz eyaletten oluşan ülke. Batıda Lihtenştayn ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşudur.

Avusturya'nın yüzölçümü 83.879 km2dir ve yaklaşık 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Avusturya Almancası ülkenin resmi dili olsa da, birçok Avusturyalı gayri resmi olarak çeşitli Bavyera lehçelerinde konuşmaktadır.

"Çok iddialı konuşmayı sevmem ama..." Slovakya-Avusturya maçında tarihi an! A Milli Takım, Avusturya maçı hazırlıklarına başladı Avusturya-Türkiye karşılaşmasının hakemi açıklandı Dünyanın en iyi yemek şehirleri açıklandı! Türkiye'den bir şehir ilk 10'a girdi Genelevi bastı, dehşet saçtı: Kadınları bıçaklayarak öldürdü A Milli takım Macaristan ve Avusturya ile hazırlık maçı oynayacak Avusturya’dan kritik rapor: AB-Rusya savaşı riskin “yüksek” olduğu belirtildi 100 yıldır kayıp olan Klimt tablosu bulundu Bakan Fidan, Avusturyalı mevkidaşı Schallenberg'le görüştü Almanya'yı karıştıran o isme 'ülkeye giriş yasağı' gelebilir Yer Avusturya: Türk vatandaşının nikah masasındayken sınır dışı edildiği anlar kamerada Avusturya, Türk vatandaşı nikah masasında sınır dışı etti 27 milyon dolarlık mirasını dağıtacak! 50 yabancı arıyor Emlak devi Signa'dan bir iflas başvurusu daha Avrupa'da terör alarmı: Köln, Viyana veya Madrid'de saldırı bekleniyor! Her yer didik didik aranıyor Airbnb'ye 15 milyon dolarlık ceza Viyana'da yılbaşı hazırlıkları: Marketler kuruldu, sokaklar süslendi Diplomatik zirvede güldüren anlar kamerada Avusturya, "Sema Kalkanı" kapsamında uzun menzilli hava savunma sistemi alacak Aşağı Avusturya eyaletinden vatandaşlık şartı: "İsrail'in var olma hakkının kabul edilmesi" Milli takımda Türkiye'yi seçmeyen Türk kökenli futbolcular Atatürk'ün ölümü şüpheli mi? Almanya Dışişleri: "AB genişlemesi jeopolitik bir gereklilik"