Altın Haberleri - Sayfa 3

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Altının kilogram fiyatı ne kadar? Malatya'da 2 kilo 897 gram kaçak altın ele geçirildi: 1 gözaltı Her şey gram altına çalışıyor! İslam Memiş müjdeyi verdi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 553 bin 500 TL'ye düştü Altının kilogram fiyatı 2 milyon 554 bin 500 TL'ye düştü Altının kilogram fiyatı 2 milyon 590 bin TL'ye çıktı CANLI YAYIN | Amedspor Altınordu Maçı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 585 bin TL'ye yükseldi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 529 bin TL'ye düştü Altın fiyatlarındaki yükselişin nedeni ne? İslam Memiş yanıtladı Kuyumcu da diken üstünde altın alıcısı da! Bu oyuna dikkat Altında yılın modası ‘tül bilezik' Altının kilogram fiyatı yükseldi İslam Memiş rekorlar kıran gram altın için 'kazanç formülü' açıkladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 642 bin 100 TL'ye yükseldi Gram altın rekora doymuyor! İşte yeni rekor Altının kilogram fiyatı yükseldi İslam Memiş "Piyasada bu hafta tuzak var" diyerek uyardı! Altın ve döviz alacaklar dikkat! Gram altın ne kadar? 15 Temmuz güncel gram altın fiyatı İslam Memiş son yaşananlardan sonra gram altın ve gram gümüş için rakam verdi İsabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş'ten dolarda bekleyenlere uyarı : Uyanın! İslam Memiş rakam verdi, '2 şeye dikkat edin' diyerek açıkladı Altının kilogram fiyatı yükseldi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 420 bin TL'ye geriledi