Altın Haberleri - Sayfa 2

Altın, Au sembolü ile gösterilen ve atom numarası 79 olan element. Saf halinde parlak, hafif kırmızıya çalan sarı renkli, yumuşak, sünek ve dövülgen bir metaldir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

Emekli, memur, çalışan hiç fark etmiyor! Birikim yapmanın sırrı ortaya çıktı! En iyi birikim yöntemi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 782 bin TL'ye çıktı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 750 bin TL'ye çıktı İslam Memiş "Ne demiştim?" diyerek duyurdu: Gram altın böyle giderse... Altının kilogram fiyatı yükseldi "1 gram altın alamayan var!" İslam Memiş'ten uyarı geldi: "Gram altın olmuş 2 bin 700 lira..." Gram altın kaç TL? 16 Ağustos 2024 gram altın fiyatları İslam Memiş tarih verdi! Sadece 16 günümüz kaldı! Altının kilogram fiyatı 2 milyon 685 bin TL'ye çıktı Aydın inciri altınla yarışıyor Sahte altına dikkat! Hayallerinizin yıkılmaması için bu çağrıya kulak verin İslam Memiş adresi gösterdi: Elinizdekini satarak hemen onu alın Altının kilogram fiyatı 2 milyon 693 bin TL'ye çıktı Gram altın yıl sonunda kaç TL'yi görecek? Uzmanı rakam verdi! Altının kilogram fiyatı düştü Altının kilogram fiyatı yükseldi Darphane'den gram altın ve Cumhuriyet altını açıklaması Altının kilogram fiyatı 2 milyon 627 bin 900 TL'ye yükseldi Altının kilogram fiyatı 2 milyon 627 bin TL'ye düştü Altının kilogram fiyatı 2 milyon 640 bin TL'ye çıktı Altın düşecek mi yükselecek mi? İslam Memiş "Gergin bir haftaya hazır olun" diyerek uyardı! İslam Memiş yatırımcıya en çok kazandıranı anlattı İslam Memiş altın almak için doğru zamanı açıkladı Altının kilogram fiyatı 2 milyon 623 bin TL'ye çıktı