Soğuk algınlığı ve gribe iyi geliyor! Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti; beyran
Beyranın Osmanlı döneminde padişah yemeği olarak bilindiğini anlatan Çadır, beyranın her mevsim tüketilen bir yemek olmakla birlikte Gaziantep'te özellikle de sonbahar ve kış mevsiminde bağışıklığı güçlü tutmak için çok daha sıklıkla tercih edildiğini bildirdi.
Beyranın nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi
geldiğini söyleyen Çadır, “Gaziantep'te beyran mevsimi başladı.
Sonbaharın gelmesiyle ve hava değişiminin başlamasıyla insanlar
şifa bulmak ve sağlıklı olmak beyrancılara akın etmeye başladılar.
İşletmemizi sabah 05.00'te açıyoruz ve gece 02.30'a kadar herkese
şifa dağıtıyoruz” dedi.