Soğuk algınlığı ve gribe iyi geliyor! Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti; beyran
Birkaç dakika ocakta pişirilen, müşterinin isteğine göre acılı, orta acılı, az acılı ya da sarımsaklı olarak hazırlanan beyran, havaların serinlemesi ile daha çok ilgi görmeye başladı.
Doğal antibiyotik özelliği taşıyan ve grip gibi mevsimsel hastalıklara iyi gelen ve bağışıklık sistemini de güçlendirici özelliğiyle bilinen beyran, Gaziantepliler tarafından haftada en az bir defa tüketilirken, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Restoran işletmecisi Ahmet Çadır, havaların soğumasıyla
hastalanan vatandaşların hastaneye gitmek yerine beyrancılara akın
ettiğini söyledi.
Sonbaharın gelmesiyle havaların serinlemeye başladığını ve
enfeksiyon hastalıklarının da arttığını dile getiren Çadır,
hastalanan ya da hastalanmamak için bağışıklık sistemi güçlendirmek
isteyenlerin ilk tercihinin beyrancılar olduğunu bildirdi.