Soğuk algınlığı ve gribe iyi geliyor! Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti; beyran
Beyranın Gaziantep'in yöresel yemeği olduğunu belirten Çadır,
“Kuzunun boyun ve kürek eti 12 saat pişer. Beyranın içinde ilik,
kemik ve et suyu var. Beyran, Osmanlı döneminde bey ve padişah
yemeği olarak bilinir. İçinde acı ve sarımsak barındırıyor. İçinde
barındığı vitaminlerle insanların özellikle hava değişiminde hasta
olmalarını engelliyor ve sağlıklı bir sonbahar geçirmelerine neden
oluyor” diye konuştu.
Beyranın bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkati çeken Çadır,
“Gaziantep'te hasta olanlar ilk önce gelir beyan içerler, daha
sonra iyileşmezlerse tabi daha iyileşmeyeni görmedik hastanelere
giderler. Soğuk algınlığı nezle ve grip gibi hastalıklara iyi
geldiği için beyan herkesi beyan içmeye bekliyoruz” şeklinde
konuştu.
Ailesiyle birlikte beyran içmeye geldiğini belirten Emre Doğanyılmaz da beyranı çok lezzetli bulduğunu ifade ederek özellikle soğuk havalarda tüketmenin faydasını gördüğünü vurguladı.