Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (29 Mayıs 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun seçim karnesi | Artış kazandırmaya yetmedi

İkinci turda oy oranını 838 bin arttıran Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu artışa rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerisinde kaldı. Kılıçdaroğlu, Trakya'da adeta tulum çıkartırken, İç Anadolu ve Karadeniz'de ise umduğunu bulamadı.

 Erdoğan değiştirme sinyali vermişti... Milyonlar şimdi yeni kurulacak kabineyi bekliyor

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü yemin etmesi ve aynı akşam yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde, seçilmesi halinde kabinenin yenileneceği sinyallerini vermesi, tüm gözlerin ve kulakların Beştepe'ye dönmesine neden oldu. Kulislerde bazı bakanlıkların değişmeyeceği söyleniyor.

 Halk 'Cumhurbaşkanı'nı ne zamandır seçiyor?

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu sonuçlarına göre Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Peki Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nı ne zamandan beri halk seçiyor? Daha önceki seçimlerde tablo nasıldı?

 Düellolardan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne... Kılıçdaroğlu'nun siyaset serüveni

CHP Genel Sekreteri ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu resmi olmayan sonuçlara göre, seçimlerde yüzde 47,84 oy elde etti. Seçimlerden sonra "Yürüyüşümüz sürüyor" dedi, siyasete devam mesajı verdi. 2002'de siyaset hayatına başlayan Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki adımı merak ediliyor.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber