Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (26 Ağustos Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Türkiye'nin nehirleri kuruyor mu?

Kuraklığın vurduğu Avrupa ve Çin'de nehirler kururken, Türkiye'nin hayat damarlarını oluşturan birçok akarsu da tehdit altında. Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak yürüyerek geçilebilir hale geldi. Sakarya Nehri'nin günden güne debisi düşüyor. Birçok bölgedeki dereler ve çaylar tamamen kurudu.

EPDK'dan 'güneş' ayarı! Lisanssız GES düzenlemesi ne anlama geliyor?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), getirdiği yeni düzenlemeyle lisanssız güneş enerjisi santrali kurma ve fazla elektriği sisteme satma imkanlarına ilişkin ayarlamalar yaptı. Söz konusu düzenleme güneş enerjisi endüstrisinde ciddi ses getirdi. Peki nedir bu anlaşma? Ne amaçlanıyor?

Kimi insanlar para harcamaktan çok ama çok korkuyor

Etrafınızda 'cimri' diye adlandıracağınız kişiler olabilir ancak bazı insanların para harcamaktan korkması literatürde olan bir gerçek. Krometofobi olarak Türkçeye geçen bu kavramın altında ciddi travmalar yatıyor olabilir.

İtalya'da seçim öncesi Giorgia Meloni endişesi! Mussolini'den sonra ilk kez...

Başbakan Mario Draghi'nin istifasının ardından İtalya seçime gidiyor... 25 Eylül'de yapılacak seçim öncesi anketlerde zirvede yer alan isim ise partisi aşırı sağ İtalya'nın Kardeşleri ile Giorgia Meloni. Muhtemelen Meloni, Mussolini'den sonra ülkenin ilk aşırı sağ başbakanı olacak. Peki Meloni kim?

Kripto piyasası tarihi günü bekliyor! Nedir bu Merge?

En büyük ikinci kripto para konumundaki Ethereum, beklenen yazılım yükseltmesi Merge için gün sayıyor. Enerji açısından çok daha verimli bir sisteme geçiş yapacak olan Ethereum madencilik noktasında da değişime gidiyor. Peki kiminin riskli olarak da ifade ettiği bu değişim ne anlama geliyor?

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber