Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (25 Mayıs Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Kişinin rızası üzerine dayak atılabilir mi? 'Kasten yaralamadan...'

Diyarbakır'da müsabakayı kaybeden sporcu İrem Pala'nın antrenörü tarafından tokatlanması ülke gündemine oturdu. Pala, "Şoka girmiştim, bana tokat atmasını ben istedim" dese de antrenör hakkında soruşturma açıldı. Peki kişini rızası olsa dahi 'şiddet' kabul edilebilir mi? Hukuken bir cezası olur mu?

Ev ve borsa olmayınca... Çin'de hesaplardan para taşıyor!

Çin'de gayrimenkul fiyatlarının düşmesi, borsanın eskisi kadar kazandırmaması vatandaşın paranın üstüne oturmasına sebep oldu. Bankalardaki mevduat 16 trilyon doları aştı. Peki dünyanın herhangi bir ülkesinde vatandaşlar ne zaman konut yatırımına yönelir? Uzmanlar yanıtlıyor...

Esnafa 'Sen de zam yap' baskısı!

Enflasyon ve döviz kurunun artması esnafların maliyetlerini de artırıyor. Giderlerini karşılamaya uğraşan dükkan sahipleri hizmetlerine zam yaparken, hala ucuz tarife uygulayan esnaflara da "zam yap" baskısı artıyor. Peki bu baskı kanuna uygun mu?

Toplumsal katliamların rutin olduğu ABD'de silah satışı nasıl bu kadar serbestçe yapılıyor?

Dün 19 çocuğun acımasız bir katliamla hayatını kaybettiği ABD'de bireysel silahlanmanın tarihi çok eskilere dayanıyor. Ülkede silah sahibi olmak neden bu kadar kolay? Anayasaları silahlarla ilgili ne diyor?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber