Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (24 Ocak Pazartesi)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Diken üstünde bir insan: 10 yılı aşan kiracı...

İstanbul'da kiralık ev bulmak çok zor. Birkaç yıl önce kontrat yapanlar yine de kendini şanslı sayıyor. Oturdukları evde 10 yılı devirenler ise diken üstünde. Her an ev sahibi 'çıkın' diyebilir...

Tıp fakültesi öğrencileri ne istiyor? 'Yine de seçerdim ama bazen düşünüyorum...'

Koronavirüs sağlık sistemini yıpratırken üstüne doktorlara şiddet olaylarının artması ve hayat pahalılığı genç doktor adaylarının geleceklerini yurt dışında aramalarına neden oldu. Almanca öğrenmek isteyen genç hekim adaylarının sayısı artarken bazıları ise ailevi sebeplerden yurt dışını düşünmüyor.

Mesut Özil gerçekleri

Fenerbahçe'nin bu sezon performansı istenen noktada olmasa da Mesut Özil kariyerinin en golcü ilk yarısını geçirdi. Mevkisinde oynayıp oynamadığı ise tartışma konusu...

87 yıllık kovalamaca! Naziler el koymuştu... Bu tablo kimin?

Stuart E. Eizenstat, ömrünü Naziler'in ganimet olarak aldığı sanat eserlerini geri almaya adadı. Bu alanda uluslararası bir sözleşme imzaladı. Joe Biden da dahil olmak üzere beş farklı ABD hükümetiyle çalıştı. Şimdi önünde yeni bir dava var. Ancak bu kez Eizenstat farklı bir konumda!

Kraliçe arılar yaşlanmamayı buldu! 'Kraliçeler gibi' nasıl yaşıyorlar?

Böceklerin ve küçük hayvanların ekseriyetle daha kısa yaşadığı aşikar. "Kısadan" kastımız günler, haftalar... Ancak bazı türler uzun yaşamanın sırrını çözmüşler. Ve bunu bol miktarda doğurmayı sürdürerek yapıyorlar. Özel genleri sayesinde işçilerden kat kat daha çok "kraliçeler gibi" yaşıyorlar!

Rusya, ABD, NATO derken bir askeri hamle de İsveç'ten geldi! Kritik adaya çıkarma!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizde her gün yeni gelişmelere sahne oluyor. Dünyanın pek çok farklı noktasında bu gelişmeler ışığında tansiyon yükselirken İsveç'ten de askeri bir hamle geldi! İsveç, Baltık Denizi'nde yer alan adası Gotland'a asker çıkardı... Peki neden?

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber