Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (22 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

DNA incelemesi ve fotoğraflama... | Kayıp afetzedeler nasıl aranıyor?

Türkiye'yi sarsan depremlerin arama-kurtarma çalışmaları bazı illerde sonlandı. Arama-kurtarma çalışmalarının ardından enkazdan kurtarılan kayıp afetzedelere ulaşılması ve bazı afetzedelerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar yürütülmekte. Bu çalışmalarda en çok DNA incelemesi öne çıkıyor.

Depremzedelerde ne çeşit yaralanmalar görülüyor? 'Göçük altından çıkan herkes...'

Asrın felaketinde can kaybı 42 bini aşarken 110 bini aşkın kişi de yaralandı. Yaralıların tedavilerine yurdun dört bir yanında devam edilirken uzmanlar göçük altından çıkan herkesin görünürde bir problemi olmasa da tedavi edilmesi ve durumlarının bir süre takip edilmesi gerektiğini söylüyor... 

İstanbul'un en yaşlı binalarının olduğu semtlerde son durum ne? 'Binayı yıktırdık ama...'

İstanbul'un en eski semtlerinde emlak piyasası son depremlerin ardından durgunlaştı. Vatandaşlar, evlerinin yenilenmesi için kentsel dönüşüme başvurmak istediklerini söylüyor. Kimisi de evlerinin ahşap olmasına güveniyor. Bazı eski semt sakinleri ise, zeminlerinin sağlamlığından emin.

Sonraki Haber