Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (10 Şubat 2023)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Depremin vurduğu illerde afet öncesi binaların durumu nasıldı?

Türkiye enkaz altında olan vatandaşlarına ulaşmak için tüm kaynaklarını seferber etti. Fay hattı üzerinde veya yakınında bulunan pek çok konut yıkıldı. Peki bölgedeki illerde depremden önce yapıların durumu hakkında neler biliniyor?

İlk önce serum mu, su mu? Vücudun üstündeki ağır blok kalkar kalkmaz...

Kurtarma çalışmalarından umudumuzu artıran haberler gelmeye devam ediyor. Saatlerce enkaz altında kalan pek çok afetzedeye ise su verilmeden önce serum bağlandığına şahit oluyoruz. Bu da akıllara neden su değil de serum sorusunu getiriyor. Serum hastalara erken müdahalede büyük önem taşıyor.

İlaç seferberliği başladı! Hangi ilaçlara ihtiyaç var, gezici eczaneler nerede olacak?

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken afet bölgesindeki ilaç ihtiyacı için de harekete geçildi. Gönüllü eczacılar bölgeye gidiyor, milyonlarca lira değerinde ilaç gönderiliyor, gezici eczaneler kuruluyor. Peki hangi ilaçlara ihtiyaç var?

Enkaz altındakiyle sürekli konuşmak neden önemli? | Bilinç, moral ve hastalık...

Merkezi Kahramanmaraş olan depremler sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çıkarma çalışmalarında ekipler enkaz altındakilerle olabildiğince konuşmaya, onlarla sohbet etmeye çalışıyor. Peki bu durumun faydası ne? Hangi durumlara afetzedeye sorular soruluyor?

Sonraki Haber