Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (1 Ağustos 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Almanya'ya başka kimler gidiyor? 'Doktorlardan sonra...'

Son yıllarda Türkiye'den Almanya'ya çalışmak için giden doktor sayısında hatırı sayılır bir artış var. Ancak Türkiye'den Almanya'ya sadece sağlık personeli veya mühendisler gitmiyor.

Kosova: Balkanlar'ın gerilim noktası! Dün, bugün, NATO, Rusya ve Türkiye...

Tüm dünya gözünü kulağını bu kez de Balkanlar'a çevirdi. Kosova-Sırbistan sınırında yaşanan gerginlik ve NATO Kosova Gücü'nün mesajı herkesi alarma geçirirken şimdilik krizde geri adım atıldı. Peki krizin sebebi neydi? Türkiye'yi bu süreçte ne bekliyor?

3 soru 3 cevap: Fahiş aidat bedeli meselesi

Türkiye günlerdir fahiş şekilde yükselen aidat bedellerini konuşuyor. Peki istenilen aidat bedelini ödeme gücü olmayan kat maliklerinin hakları neler? Aidat zamları neye göre belirleniyor? Vatandaşların aidat ödemeleriyle ilgili bilmesi gerekenleri uzmanlara sorduk...  

Otomobiliniz sizi uyarıyor: 'Bak birazdan uyuyacaksın!'

AB'de 2024'te hayata geçmesi planlanan uygulamayla sürücülerin yorgunluğu tespit edilecek. Arabaların içine yerleştirilen kameralarla ve yapay zeka teknolojisiyle çalışacak sistem, trafik kazalarını azaltmayı amaçlıyor. Fakat uygulama, mahremiyet ihlali gibi tartışmaları da beraberinde getiriyor.

İnsanlar mağaralara geri mi dönecek?

NASA, Ay'da ve Mars'ta bazı mağaralar keşfetti. Bu mağalar söz konusu gök cisimlerinin yüzeyine göre insan yaşamına daha elverişli. Buralarda kurulacak koloniler yıllardır tartışılırken ilk yerleşimler mağaralarda başlayabilir. Böylece insan medeniyetin başladığı mağaralara geri dönebilir. 

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber