Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (09 Kasım 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

ABD ara seçimlerinden ne anlamalıyız? Trump dönecek mi?

Amerika Birleşik Devletleri modern zamanların en ilgi ile takip edilen ara seçimlerini yaptı. Cumhuriyetçilerin Kongre'de üstünlüğü ele alması bekleniyor. Senato'da kafa kafaya bir yarış var. Beklenen 'kırmızı dalga' ülkeyi sarmadı. Ancak Biden yönetimini daha zor zamanlar beklediği kesin.

Dünya Kupası yolunda E ve F Grubu analizi: Geçmişin şampiyonları ve gizli favorileri...

Futbol dünyası 2022 Dünya Kupası için gün sayarken gruplara ilişkin tahminler ve analizler de dile getiriliyor. Biz de Kupa Yolunda serimizde bu kez E ve F Grubu'nu ele alacağız. Eski şampiyonların ve eski gizli favorilerin yer aldığı iki gruptan kimler çıkar? Kimi izlemek, neye dikkat etmek gerek?

Türkiye'de bir ilk olacak! Dev deprem tatbikatına günler kala ne biliyoruz?

Tüm Türkiye 12 Kasım Cumartesi günü saat 18.57'de deprem tatbikatını katılacak. Peki bu çapta gerçekleştirilecek ilk tatbikat olması açısından büyük bir önem arz eden 'Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı' ile ne amaçlanıyor? Tatbikata dair ne biliyoruz? Afet anı tatbikatları neden önemli?

Bir dönem zabıtalar baskın yapıyordu... 'Gelip arşivlerini satmaya çalışıyorlar'

Bir zamanlar sokaklarda boy gösteren korsan film, müzik ve kitap tezgahları artık eskisi kadar görülmüyor. Müzik marketler, korsan film ve müziğin internet yüzünden bittiğini söylerken, yayıncılar korsan kitapların varlığını sürdürdüğünü ifade ediyor.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber