Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (08 Haziran Çarşamba)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Organ ve kan bağışında son durum ne? Pandemi öncesine döndük mü?

Salgın döneminde organ ve kan bağışlarında yaşanan keskin düşüş korkutucu boyutlara gelmişti. Uzmanlara göre bir miktar toparlanmadan bahsetmek mümkün.

Borçlar Kanunu'nda yapılacak değişiklikte kiracı neleri bilmeli?

Hükümet, kira artışlarını Temmuz 2023'e kadar yüzde 25 ile sınırlandırmak için bir çalışma içerisinde. Halihazırda ev sahipleri yasaya aykırı olarak TÜFE'nin üzerinde zam talep edebiliyor. Vatandaşların yeni düzenleme ile bilmesi gerekenler neler? Geriye dönük fark talep edebilirler mi?

ABD'de süt kardeşler dönemi

Amerika Birleşik Devletleri'nde bebek maması kıtlığı yaşanması, süt fazlası olan annelerin süt bankalarına bağış yapmasına sebep oldu. Pek çok bebek yeterli mama bulunamadığı için başka annelerin sütleri ile besleniyor.

Beynimiz en sevdiğimiz renge nasıl karar veriyor?

En sevdiğimiz rengi çocukluk yıllarında seçmeye başlıyoruz fakat biz büyüdükçe renk tercihlerimiz değişiyor. Bu da aslında büyük çoğunlukla bizim kontrolümüz dışında gerçekleşiyor.

İspanya'nın büyük sorunu: Fuhuşla mücadele

Dünyada fuhşun en yaygın olduğu ülkelerden biri olan İspanya, yeni çıkardığı kanun ile bu toplumsal sorunu aşmak istiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber