Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Aralık Salı)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Her bahaneyi duyduk, bunu duymamıştık: Aşı karşıtı değilim, üşeniyorum

Covid-19 salgınından bu yana aşı olmayan insanların bilim dışı pek çok bahanesini duyduk. Ama öyle bir grup var ki onları hiç duymamıştık. Üşenenler! Bazı vatandaşlar Covid-19 aşısı olmaya karşı değiller ancak ciddi şekilde üşeniyorlar!

Ozon tabakasını neden artık konuşmuyoruz? Başardık mı? Yoksa...

Uzunca bir süre dünyanın küresel ekolojik endişelerinin başında ozon tabakası geliyordu. "Ozon tabakası deliniyor", "delik büyüyor" uyarıları zamanla ve yavaş yavaş hayatımızdan çıktı. Ozon tabakası artık gündemde değil. Peki ne oldu? Sorun çözüldü mü?

Fenerbahçe’de dikkat çeken değişim: İlk 10 haftanın 3 katı...

Konuğu Çaykur Rizespor'u 4-0 yenerek ikincilik ortağı olan ve moral bulan Fenerbahçe'de kulübeden gelen oyuncuların verdiği katkıdaki artış dikkat çekiyor. Ligin ilk 10 haftasında kenardan gelen oyuncularından 2 gol bulan sarı-lacivertliler, son 5 haftada bu sayıyı 3'e katladı.

HIV ve Omicron ilişkisi: Bilim cevabını arıyor

Bazı bilim insanlarına göre; Güney Afrika'da bugüne kadar iki varyant oluşmasının sebebi HIV virüsü. Uzmanlar bağışıklık sistemi zayıf hastaların vücutlarının yeni varyantları ortaya çıkardığında hemfikir gibi.

Çin'den rakam çıkmıyor: Uydu görüntülerine bakıyorlar

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki şirketlerin ekonomik durumu, stok, bilanço gibi rakamların başkalarına verilmesi yeni kanunla zorlaştı. Şu an yatırımcılar uydu görüntülerine bakarken pandemi sonrası Devlet Başkanı Xi Jinping'in hiçbir yurtdışı seyahat yapmaması dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber