Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (07 Aralık 2022)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Enflasyon yönünü aşağı doğru kırdı... | TÜFE ne sürede kaça kadar inebilir?

Yıllık enflasyon yüzde 80'in üzerinde ancak artış oranı 18 ay sonra ilk kez geriledi. Peki enflasyonun artış hızındaki bu düşüş kalıcı olabilir mi? Uzmanlar TÜFE'nin hangi seviyeye kadar inmesini bekliyor?

'Gaslighting', 'goblin modu'... Nereden çıktı bu 'yılın kelimesi'?

Gaslighting, aşı, pandemi, goblin modu... Her sene yıl sonunda açıklanan "yılın kelimeleri" zamanın ruhunu yansıttığı için dünya çapında büyük ilgi uyandırıyor. Bu kelimelerin bazılarını ilk kez duyduk, bazılarını ise küçük çocuklar dahi biliyor. Peki yılın kelimeleri kaç yıldır belirleniyor?

Fas, İspanya'yı nasıl kilitledi? Tarihi başarının perde arkası...

İspanya ile Fas'ı bir araya getiren son 16 turu maçında kazanan penaltı atışları sonunda Fas oldu. Çeyrek finale yükselme başarısı gösteren dördüncü Afrika ülkesi olan Fas, maç boyunca İspanya'yı kilitlerken ders niteliğinde bir savunma performansı sergiledi. Peki zaferin kilit unsurları nelerdi?

Gözümüz neden seğiriyor? Uykusuzluk, kafein...

Göz seğirmesi olarak da bilinen göz spazmı, bazen saatler, günler hatta haftalar sürebiliyor. Stres, uykusuzluk, kafein alımı, göz tahrişi gibi bir çok nedeni olan göz spazmı, daha ciddi bir sağlık sorununun da habercisi olabiliyor.

Papua Yeni Gine'de nüfus bir anda nasıl ikiye katlandı? Başbakan bile bilmiyormuş!

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir araştırma, Okyanusya ülkesi Papua Yeni Gine'nin nüfusunun tahmin edilenden yaklaşık iki kat fazla olduğunu ortaya koydu. Başbakan James Marape, ülkenin nüfusunu bilmediğini söylerken ortaya çıkan bu absürt durumun nedeni merak konusu oldu...



Sonraki Haber