Haber Global Web Özel | Bakmadan geçmeyin (06 Mayıs Cuma)

Haberglobal.com.tr, web özel içerikleriyle Türkiye'den ve dünyadan günün satır arasında kalan gelişmelerini başka yerlerde okuyamayacağınız özgün detaylarla okurlarıyla buluşturuyor. Bugün hazırladığımız haberlere bir göz atın.

Son Güncelleme:

Hız sınırının 140 kilometreye çıkması ne anlama geliyor?

Otobanlarda 120 kilometre olan hız sınırı 140 kilometreye çıkarılıyor. İlk etapta bazı otoyollar bu uygulama için müsait olarak belirlendi. Peki hız sınırının mantığı ne, artırılması veya azaltılması sürüş için ne anlama geliyor?

İtalya'da Rus yatı krizi! 'Bu yat kimin?'

Rusya'ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde oligarklara ait bazı yatlara da el konmuştu. Gözler bu kez İtalya'da. İtalyan yetkililer Scheherazade isimli süperyata el konup konmayacağına karar vermek için 140 metrelik yatın sahibini araştırıyor. Yat ise bu süreçte limandan ayrılmaya hazırlanıyor...

En kıymetli varlıklarına bakan ebeveynler ne kadar yorgun?

Salgın süresince pek çok ebeveynin stresinin katlandığı ifade ediliyor. Pandeminin getirdiği belirsizlik içerisinde iş sorunları ve çocuk bakımının getirdiği yükle 'ebeveyn tükenmişliği' kavramı ortaya çıktı. Bazı uzmanlar bu kavramı dillendirmenin sakıncalı olduğuna inanıyor.

Modern 'altına hücum' okyanusların sonunu mu getirecek?

Elektrikli otomobil, akıllı telefon, laptop ve tablet gibi ürünlerin üretimi arttıkça lityum pillere olan ihtiyaç artıyor. Dünyada bir lityum krizi öngörülürken derin deniz madenciliği gibi yeni kaynaklara başvuruluyor. Bazı uzmanlar deniz madenciliğinin okyanuslara zarar verebileceği görüşünde.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber