Bu haberleri okudunuz mu? Takvim, Patriot, EYT, ikram...

Haberglobal.com.tr'de her hafta sizler için dosyalar, derlemeler ve uzman görüşleri içeren derinlikli içerikler hazırlıyoruz. İşte bu hafta hazırladığımız Türkiye'den ve dünyadan yoğun gündemi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak içerikler...

Son Güncelleme:

En son ne zaman bir takvim aldınız? Muhtemelen yıllar önce...

2023'ü karşılamamıza çok az bir zaman kaldı. Dijitalleşme ile birlikte bir zamanlar duvara asılan veya masaya konan takvimlerin de modası geçti. Ancak hala zamanın takip edilmesini sağlayan bu ürünleri basarak geçimini sağlayan insanlar var.

 Ve aradan böyle döndük...

Trabzonspor, Fenerbahçe dersine iyi çalışmıştı, Beşiktaş üretemeyen bir görüntü ile bizi karşıladı. Gomis ise yine çilingir olduğunu gösterdi.

 2022 biterken... Yılın olayı: Rusya-Ukrayna Savaşı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı dünyada yılın olayı olarak ifade etmek mümkün. Pek çok açıdan dengeleri değiştiren ve yeni dinamikler yaratan savaş, beraberinde getirdiği ekonomik sarsıntı, endişe, trajedi, gerilimle de yıla damga vurdu. Peki 300 günü aşkın süredir devam eden savaşta neler yaşandı?

Galatasaray, 'her şeye rağmen' lider! Aslan şampiyonluğa yürür mü?

Dünya Kupası dönüşü ilk maçlar oynandı, Süper Lig'de zirve değişti ve yeni lider Galatasaray oldu. İlk sıraya yerleşen Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon ligde aldığı 9 galibiyetin 7'sini tek farkla elde etti. Peki zaman zaman eleştirilen Aslan, şampiyonluğa yürüyebilir mi? Oyun ne söylüyor?

Avrupa bunu tartışıyor... Esnek emeklilik yaşı sistemi nasıl işliyor?

Türkiye'de milyonlarca EYT'li kazanılmış hakları olan gelecek müjdeli haberi bekliyor. Türkiye'de olduğu gibi dünyanın pek çok ülkesinde emeklilik yaş ve modelleri tartışılmakta. Almanya şu sıralar 'esnek' İsveç modeli üzerine kafa yoruyor.

Dünyanın en iyi yemeği nasıl seçilebilir?

Şu sıralar internette dolanan iki liste dikkat çekiyor. Bir tanesi 'dünyanın en iyi yemekleri' diğeri ise 'dünyanın en iyi mutfakları' listesi. Kuşkusuz bu listeler öznel tercihlere göre oluşturuluyor. Peki dünyanın en iyi yemeğini gerçekten objektif kriterlere göre seçebilmek mümkün mü?

Asyalı kadınlar Avrupalı hemcinslerini nasıl geçti? Servetleri artsa da...

Asyalı kadınların serveti Avrupalı kadınların servetini tarihte ilk kez geride bıraktı. Bununla birlikte çarpıcı artış toplum içinde ve iş hayatında kadının konumunun dikkat çekici bir biçimde arttığını da göstermiyor. Rakamlar oldukça farklı bir hikaye anlatmakta.

Dünya Kupası transfer piyasasını nasıl etkiledi? Söylentiler ve trendler...

Dünya Kupası geride kalırken turnuvanın transfer piyasasını da derinden etkilemesi bekleniyor. Kulüpler kupada parlayan bazı isimlere yönelebilir. Peki kupadaki oyun transfer piyasında bakışları nasıl değiştirecek? Kupada hangi isimlerin yıldızı parladı?

Fiyatlar yükseliyor... İkram geleneği ne durumda? 'Peynirin tadına bakmadan...'

Bizde gelenektir, çiğ köfteciler siz dükkandan girer girmez bir marul yaprağı içinde çiğ köfte ikram eder, mahallenizin peynircisi ürünlerin tadına bakmanıza izin verir. Özellikle pandemi sürecinde bu gelenek hijyen meselesi ile aksadı. Peki, Eminönü'nde son durum ne, ikram geleneği bitti mi?

Ukrayna ele geçirdiği Rus silahlarını nasıl tamir ediyor?

Ukrayna'da cephe gerisindeki en büyük sorunlardan biri ele geçirilen Rus askeri araçlarının tamiri. Birlikler yedek parça bulmak için sürekli telefon başında.

Bir daha böylesi gelmeyebilir... | Yılın magazin olayı: Heard-Depp davası

2022'de Elon Musk'tan Kanye West'e kadar birçok ünlü hakkında magazin haberi günlerce manşet oldu. Ama hiçbiri Johnny Depp-Amber Heard davası kadar olay olmadı. Mahkemede iddialar kadar savunmalar da çok sertti. Heard'ün gözyaşları ile verdiği ifadeler ise yıllarca hafızalardan silinmeyecek türden.

Filenin Sultanları'nda Santarelli dönemi! Giovanni Guidetti neden gitti, Türkiye'yi ne bekliyor?

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Giovanni Guidetti dönemi biterken Filenin Sultanları'nın yeni hocası İtalyan Daniele Santarelli oldu. 41 yaşındaki Santarelli dünya şampiyonu Sırbistan'dan transfer edilirken Guidetti de Sırpların başına geçti. Peki değişim neden oldu? Takımı ne bekliyor?

'Allah'a ısmarladık, EYT çıktı ben gidiyorum' | Kaç kişi bunu diyecek?

Yüz binlerce insanın beklediği EYT düzenlenmesi netleşti. 2.5 milyon insanın düzenlemeden faydalanması bekleniyor. 40-50 yaş grubunu yakından ilgilendiren düzenleme sonrası çalışanların bazıları işe devam edecek. Peki kaç kişi 'Allah'a ısmarladık ben gidiyorum' diyerek çalışmayı bırakacak?

Bu caddeler trafiğe kapandı ama bir de yayalara sorun...

İstanbul'da bazı caddeler UKOME kararı ile yayalaştırıldı. Ancak yayalaştırılan bu yollarda skuter ve motosikletlerden dolayı vatandaşlar yine kaldırımdan yürümek zorunda kalıyor. Bazı vatandaşlar yolların yayalaştırıldığının farkında bile değil, yine kaldırımlardan yürüyor.

Patriotlar neden bu kadar önemli? Türkiye'ye satmadılar ama...

Rusya'nın Ukrayna'da enerji alt yapılarını vurması üzerine ABD'nin Ukrayna'ya hava savunma sistemi göndereceğini açıklaması, Patriot füzelerini yeniden gündeme getirdi. ABD yönetimi bir zamanlar Patriot hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye satışına onay vermemişti.

Neden milyonlarca ABD'li ülkeyi terk etti? Nereye gidiyorlar?

Milyonlarca ABD vatandaşları kiminin 'Rüyalar Ülkesi' olarak nitelediği memleketlerinden başka bir ülkeye göç ediyor. İlk tercih Meksika, Meksika'yı dünyanın gelişmiş ekonomileri takip ediyor. Peki ABD'liler neden ülkelerinden göç ediyor? Meksika'yı bu denli öne çıkaran ne?

Messi-Ronaldo’dan önce onlar vardı | Saygı dolu bir rekabet…

'Messi mi, Ronaldo mu?' tartışmasından önce son 40 yılın en büyük rekabeti Brezilyalı Pele ile Arjantinli Maradona arasındaydı. Saygı çerçevesinde ilerleyen bu rekabetin iki aktörü de geride unutulmaz bir kariyer bıraktı.

Sağ partilerin yükselişi, Kraliçe ve Meloni... | 2022'de Avrupa siyasetine bu olaylar damga vurdu!

Avrupa siyasetinde bu sene aktörler büyük oranda değişti. İtalya ve İsveç'te sağcı partiler yükselişe geçerken, İngiltere'de Truss 1,5 aylık başbakanlığı ile ülke tarihine adını yazdırdı. Kraliçe II. Elizabeth'in vefatı ise sadece kıtada değil, bütün dünyada büyük yankı uyandırdı.

'Misafirler gelsin ama biz kavga etmeyelim' | Evde stressiz yılbaşı hazırlığı mümkün mü?

Yılbaşı ve doğum günleri gibi zamanlarda evde misafir ağırlamak kimileri için bir gerginlik kaynağı. Menüyü basit tutmak, tüm işleri aynı güne yığmamak, detaylara takılmamak ve görev dağılımı yapmak hazırlık stresini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Salgında bir anda onları tüm Türkiye tanımıştı... 'Telefonlarım defalarca çalıyordu'

Covid-19'dan önce hepsi alanlarında saygın bilim insanları olarak kendi çevrelerinde tanınıyorlardı. Salgını takip eden günlerde Türkiye'nin gündemine oturdular. Covid-19 artık pek günlük hayatımızda değil. Peki onların telefonları eskisi kadar çalıyor mu?

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber