Küresel istihdamda yasa dışı uyarısı! 230 milyar dolar hesaplandı

Zorla çalıştırılanlar, küresel istihdam piyasasında önemli bir yer tutuyor. Zorla çalıştırmadan elde edilen yasa dışı kazanç tutarının ise, yıllık 230 milyar doları aşkın bir büyüklüğe ulaştığı hesaplandı.

Son Güncelleme:

Uluslararası Çalışma Örgütü tarafından hazırlanan, zorla çalıştırma ekonomisini ele alan bir rapor yayımladı. Bu rapora göre, zorla çalıştırmadan elde edilen yasa dışı kazançlar 2021 yılı rakamlarıyla yılda 236 milyar doları buluyor. Yapılan hesaplamalara göre, 236 milyar dolarlık bu yasa dışı kazanç tutarı, 2014’e kıyasla yüzde 37 büyüme kaydetmiş durumda.

Zorla çalıştırmadan elde edilen toplam yıllık yasa dışı kazanç, 84 milyar dolarla en yüksek Avrupa ve Orta Asya'da elde edilirken, bunu 62 milyar dolarla Asya ve Pasifik bölgesi, 52 milyar dolarla Amerika Kıtası ve 20 milyar dolarla Afrika izledi. Yasa dışı kazançlar, çalışan başına ifade edildiğinde, yıllık yasa dışı kazançlar en yüksek Avrupa ve Orta Asya'da elde edilirken, bunu Arap devletleri takip etti.

Raporda ILO, sömürüye açık sektörlerin daha iyi izlenmesi ile ilgili çağrıda bulundu. ILO Genel Direktörü Gilbert Houngbo, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Zorla çalıştırma, yoksulluk ve sömürü döngülerini devam ettirmekte ve insan onurunun özüne dokunmaktadır. Artık durumun daha da kötüye gittiğini biliyoruz. Uluslararası toplum acilen bir araya gelerek bu adaletsizliğe son vermek üzere harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı.

2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir" BDDK taşıt kredisinde düzenlemeye gitti Emeklilere promosyon güncellemesi başlıyor! Zengin: "Önemli bir kazanım" Merkez Bankası'nın faiz metninde dikkat çeken detay Yatırım tercihlerinin değişmesi o sektörü etkiledi, artış yavaşladı