Yatırım tercihlerinin değişmesi o sektörü etkiledi, artış yavaşladı

Artan fiyatlar, faiz oranları ve kredi sınırlaması nedeniyle konuta olan talep azaldı. Yatırım yapmak isteyenler farklı yatırım araçlarına yöneldi. bu durum konutlarda fiyat artış hızını yavaşlattı.

Son Güncelleme:

Konutta fiyatları 2021 yılı aralık ayından itibaren yükselmeye başlamıştı. eylül 2022'de yükseliş durdu. fiyatlar düşmeye başladı. Eve yatırım yapmak isteyenler ise prim yapabilecek olanları tercih etti. Haber Global Muhabiri Aşkın Şeker Deniz'e durumu değerlendiren Emlakçı Bedri Yılmaz, "Gayrimenkul atışları durma noktasına geldi diyebilirim. Faiz oranlarının çok yüksek olması, konut kredisini bankaların vermemesi. Faiz oranlılarının yüksek olması insanları böyle faize, mevduata yönlendiriyor. Bugün 1 milyonu olan bir insan 3 ay içerisinde 123 bin lira banka ona faiz veriyor" şeklinde konuştu.

2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir" BDDK taşıt kredisinde düzenlemeye gitti Emeklilere promosyon güncellemesi başlıyor! Zengin: "Önemli bir kazanım" Merkez Bankası'nın faiz metninde dikkat çeken detay Küresel istihdamda yasa dışı uyarısı! 230 milyar dolar hesaplandı