İslam Memiş'ten "önümüzdeki hafta" uyarısı! "Daha erken" diyerek bir yıl sonrasını işaret etti

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dövizdeki yükselişin devam edeceğini belirterek FED'in faiz kararının önemine dikkat çekti. Memiş, ekonomide sancılı sürecin en az bir yıl daha sürebileceği konusunda da yatırımcıları uyardı.

Son Güncelleme:

Altının onsunda yaşanan artış ve döviz kurundaki yükseliş sonrası sonrası iç piyasada da altın fiyatları yeniden şekillendi. Gram altın mart ayında 2 bin 200 lirayı aştı. Haber Global'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, orta ve uzun vadeli ölçekte altındaki yükselişin devam edeceğini belirtti. Gram Altın/TL fiyatında 3 bin, ons altın da 2 bin 350 dolar seviyesinin radarda durmaya devam ettiğini belirten Memiş, "Kısa vadeli bir durağanlık vardı, geçen hafta kar satışları vardı. Ons altın 2 bin 188 dolar seviyesinden 2 bin 156 dolar seviyesine kadar geriye çekildiğinden gram altının tekrardan haftaya 2 bin 444 seviyesinden fiziki altın tarafında kapanış yaptığını gördük. Önümüzdeki hafta oldukça kritik. Önümüzdeki hafta çarşamba akşamı Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı var. FED'in faiz kararı küresel piyasalar açısından, altının yönü açısından oldukça önemli olacağını söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"ZORLU SÜRECE HAZIRLIKLI OLMAK LAZIM"

Bugünkü enflasyonist ortam ve koşulların dövizin yükselişini devam ettirmesine olanak sağlayacağını belirten İslam Memiş, 15 gün sonraki seçimle beraber fiyatlarda bir patlama olacağı yönündeki spekülasyonların tam olarak doğru olmadığını belirtti. Diğer yandan seçim sonrası hayatın biraz daha zorlu olacağı konusunda uyarılarda bulunan Memiş "Bu zorlu sürece hazırlıklı olmak lazım. Kredi muslukları kapalı. Fabrikaların, iş insanlarının, sektörlerin nakit ulaşımı biraz daha güçleşiyor ve her geçen gün nakit ulaşımı zorlaşıyor. Kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler var. Faiz tarafında yine belirsizlikler oluşmaya devam ediyor. Ve dolayısıyla Sayın Şimşek de kendi ağzından 'Piyasalar hazır, bu sancılı süreç devam edecek. Ona göre kendinizi hazırlayın. Kimse para için benim yanıma gelmesin' gibi söylemlerde bulunuyor. Dolayısıyla zorlu süreç. Benim kişisel tahminim bu yönde. En azından 1 yıl daha devam edeceği yönünde. Kısa vadeli bir iyimserlik beklemiyorum. Ekonomi yönetimi yılın ikinci yarısından sonra enflasyon tarafından bir düşüş öngörüyor. İyimserlik tarafında beyanlar gelmeye devam ediyor. Ama bence daha erken, bu sancılı en az bir yıl daha devam edebilir" şeklinde konuştu.

2024'e hızlı bir giriş yaptılar, 3 ayda 170 milyon dolar ihracat Emeklilerin gözü o noktaya çevrildi: "Yüzde 40'ı bulabilir" BDDK taşıt kredisinde düzenlemeye gitti Emeklilere promosyon güncellemesi başlıyor! Zengin: "Önemli bir kazanım" Merkez Bankası'nın faiz metninde dikkat çeken detay Küresel istihdamda yasa dışı uyarısı! 230 milyar dolar hesaplandı