İslam Memiş'ten gram altın ve gümüşteki hareketliliğe karşı uyarı: "Bizim rekorlarımız o zaman başlayacak"

"GEÇEN HAFTA ÜZÜLENLERİN BU HAFTA AĞZI AÇIK KALDI"

1162 lira gram altın ekranlarda, serbest piyasalarda 1177-82 lira seviyesinde. Serbest piyasalarla ekran arasında 20-25 lira makas aralığı var. 1186.5'e kadar yükseldi. Tüm zamanların rekoru hızlıca test edildi. Geçen hafta altın düşüyor diye üzülenler bugünkü fiyatı görünce ağzı açık kaldı. Alan her zaman kazanıyor, sabreden kazanıyor. Gram altın tarafında 1.85'lik değer artışı ile haftanın ilk gününü tamamladık.

1805 seviyesindeydi altın ons fiyatı. Elinde dolar tutanlara bedava demiştik. Evet, buradan tekrar hızlı bir tepki alımı geldi. 100 dolarlık bir artış oldu geçen hafta ile bu hafta arasında. Şu anda 1907 dolar seviyesinde. Hem ons altında hem de gram altındaki yol haritamızda değişiklik yok. 1450'yi kırdıktan sonra gram altında 1550 seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Bugünkü yükselişlere de aslında yükseliş ve rekor demiyoruz. Bizim rekorlarımız 1280 lira seviyesini kırdıktan sonra başlayacak. Ons altında da 2000 dolar üzeri kırıldıktan sonra yükselişler başladı diyebileceğiz.

Gümüş onsu yüzde 6.43 primli. Geçen hafta gümüş düştü diyenler bugün ağzı açık kaldı. Hem rasyodan hem de emtiaların ons bazındaki fiyatlarından destek aldı. 21.86 dolar seviyesinde. 22.05 direnç seviyesi. Kritik direnç ise 23 dolar. Kırıldıktan sonra önümüz açık, hedefimiz 28 dolar. Gümüşün gram fiyatı 13.30 ekranlarda. Fiziki alımda 13.90 seviyesinde. Bankalarda ise daha yüksek rakamlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Yol haritamızda bir değişiklik yok. Biz yıllık getiriye odaklandık. Yükseliş yönünde beklentimiz devam ediyor.

İslam Memiş, altın ve gümüş değerlendirmelerinin ardından kripto para piyasası ile ABD'deki banka olaylarını değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Kaynak: Haber Global TV