İslam Memiş'ten gram altın ve gümüşteki hareketliliğe karşı uyarı: "Bizim rekorlarımız o zaman başlayacak"

BITCOIN'DEKİ YÜKSELİŞ, ABD'DE İKİ BANKANIN BATIŞI

Bitcoin 24 bin 207 dolar seviyesinde. Yüzde 21'lik bir değer artışı var. Geçen hafta sonu 19 bin doların altına sarkmıştı. Bugün agresif yükselişler var. Ne geçen haftaki düşüşler ne de bugünkü yükselişler sağlıklı. Bunlar normal fiyatlamalar değil. Bugün piyasalardaki agresif yükselişler, yükselişler sağlıklı değil. Manipülasyon piyasası oluştu. Büyük balinalar her zaman kazanmaya devam ediyor. İnsanlara hala masal anlatarak soymaya devam ediyorlar. Kendinizi soydurmayın, varlıklarınıza sahip çıkın, uzun vadeli yatırımcı olun diyorum her zaman.

Finansal piyaslalar tıkandı, büyük bir tufan geliyor. Bunun ayak seslerini gördük. Bu iyi bir şey değil tabii ki. Petrol fiyatlarında bu kadar agresif satışlar, yurt dışından haber akışları küresel ekonomik krizi bize işaret ediyor.

Dolar endeksi 103.15 seviyesinde. 103'e kadar beklentim, devamında 107'ye kadar yükseliş olabilir öngörümüz vardı. Tepki satışı olabilir. Altın ve gümüşte, döviz tarafında, paritelerde, TL ayağındaki fiyatlamalardaki beklentimizde yıllık bazda bir şey yok, bugünkü fiyatlara bakıp gaza gelmeyin. Makas aralığı sana al sat yaptırmayacak. Al sat piyasası bir yıldır bitti. Düştükçe sepetine koyup yoluna devam edeceksin.

ABD'de iki banka battı. ABD'nin 16. en büyük bankası. Devmında ciddi bir türbülans yaşandı. Hazine Bakanı Yellen, batan bankalara yardım etmeyeceğiz dedi. Bankaların 250 bin dolara kadar da sigortalı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bizim bankalarımızın da sigortası, teminatı var. 400 binden fazla miktarın mı var, bir başka bankadan 400 bin lira daha hesap açın. Varlıklarınızı risk dağılımı ile sigortalamış oluyorsunuz. ABD'deki banka krizleri, kapanmalar, iflaslar başlangıç. Yıl içerisinde daha çok haber akışları duyacağız. IMF Başkanı'nın nasıl uyarıla yaptığını ifade etmiştim. Türbülans süreci başladı.

Kaynak: Haber Global TV