İslam Memiş'ten gram altın ve gümüşteki hareketliliğe karşı uyarı: "Bizim rekorlarımız o zaman başlayacak"

Finans analisti İslam Memiş, gram altın ve gram gümüşte dün yaşanan yükselişlere karşı elinde altın ve gümüş olanları uyardı. İslam Memiş, iki emtia için rakam vererek, 'Bizim rekorlarımız o zaman başlayacak' dedi.

Son Güncelleme:

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gümüşteki yükselişleri değerlendirdi. Memiş, büyük bir hata olarak gördüğü ve bu süreçte yapılmaması gerekenlere dair yatırımcıları uyardı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş'in "Altın, gümüş, kripto paralar rekora doymadı, neler oluyor?" başlıklı videosundaki değerlendirmeler şöyle:

"Piyasalarda ciddi bir kargaşa var. ABD'de bankalar batıyor, emtia fiyatları, kripto paralar rekor kırıyor.

Borsa İstanbul 5323 puandan günü tamamladı. Yüzde 1.14'lük satış gerçekleşti. 5283'e kadar gerileme gördük. 5000 puan seviyesi altına sarkmayla alakalı öngörümü koruyorum. Yükselişlerde kar satışları gelebilir.

Güçlü duruşunu koruyan dolar TL var. Euro TL dolara kıyasla yüzde 1 primliydi ilk işlem gününde. 20.52-59 aralığında işlemlere devam ediyordu euro. Neden değer kazandı? Çünkü 1.0729 seviyesinde euro dolar paritesi yüzde 1 prim yaptı. Hem dolar kurundan hem pariteden destek alarak rekor kırdı."

İslam Memiş, bu değerlendirmesinin ardından gram altın ve gümüşteki yükselişe dikkat çekti, bazı uyarılar yaptı: 'Bunu yapan kaybeder, dikkat!'...

Kaynak: Haber Global TV