Lionel Messi'nin rekor getiren Instagram paylaşımı yumurtayı kırdı geçti!

Lionel Messi FIFA 2022 Dünya Kupası Arjantin
Lionel Messi'nin rekor getiren Instagram paylaşımı yumurtayı kırdı geçti!

Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan Lionel Messi'nin Instagram'da paylaştığı kupalı fotoğraf tüm zamanların rekorunu kırdı ve yumurtayı geçti: “O kadar çok hayal ettim ki, o kadar çok istedim ki hala inanamıyorum.”

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nefes kesen bir finale sahne olarak sona erdi. Arjantin, finalde Fransa’yı seri penaltı atışlarının ardından yenerek, Dünya Kupası’na uzandı. Turnuvayı rekorlarla tamamlayan Lionel Messi bir rekor da sosyal medyada kırdı.

Arjantinli yıldızın, kupanın kazanılmasının ardından Instagram’dan yaptığı “O kadar çok hayal ettim ki, o kadar çok istedim ki hala inanamıyorum.” paylaşımı 44.760.923 beğeni alarak en çok beğeni alan sporcu paylaşımı rekorunu kırmıştı.

Beğeni sayısı artmaya devam ederek 55 milyon 954 bini geçerken, instagram tarihinin en çok beğeni alan gönderisi oldu. Önceki rekor bir yumurta fotoğrafına aitti.

Arjantin Milli Takımı forması ile toplam 172 maça çıkan Lionel Messi 98 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Dünya yıldızı, 55 defa ise takım arkadaşlarına gol pası verdi.

KRALLIĞI MBAPPE’YE KAPTIRDI

Lionel Messi, 2022 Dünya Kupası’nda ise 6 kez gol sevinci yaşadı. Gol krallığında Paris Saint Germain’den takım arkadaşı Kylian Mbappe ile yarışan Messi, Fransız yıldızın finaldeki hat-trick’inin ardından geride kaldı. Messi turnuvanın en iyi oyuncusu seçilirken gol kralı ise Mbappe oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Arjantin Dünya Kupası Lionel Messi instagram