Sarımsak en kolay nasıl soyulur? İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak birbirinden etkili 'kolay sarımsak soyma yöntemleri'

Yaşam Haberleri
Sarımsak en kolay nasıl soyulur? İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak birbirinden etkili 'kolay sarımsak soyma yöntemleri'

Sarımsağın yemeklerin lezzetini artırmadaki etkisi bir hayli fazla. Ancak bu güzelliğinin yanında hem elde koku bırakması hem de vakit alan bir işlem olmasından ötürü can sıkıcı bir hal alabiliyor. Peki, Sarımsak en kolay nasıl soyulur? İşte kolay sarımsak soyma yöntemleri...

Sarımsak soymanın kolay yöntemleri araştırma konusu olmuş durumda. Bunun da nedeni hiç şüphesiz ki mutfakta sarımsağın sıklıkla kullanılmasıdır. Sarımsağın faydaları pek çoktur. İlaç yerine sarımsak yutmanın, sarımsağın doğal antibiyotik olduğu uzman kişilerce tekrarlanır. Yıllardır Anadolu’da kullanılan sarımsak hem tedavi hem de yemeklere lezzet katan özellikleri ile Türk mutfağında önemli bir yer kazanmayı başarmıştır. Ancak sarımsağı yemek yaparken soymak biraz zor olsa da pratik yöntemler uygulayarak çok hızlı bir şekilde sarımsak soyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız sarımsak nasıl soyulur, kolay sarımsak soyma yöntemleri içeriğimiz...

Sarımsak soyma yöntemleri aslında sarımsağın taze olan bölümleri ile kuru olan kabuklarının ayrışması ile gerçekleşen işlem olarak bilinir. Mutfakta yemek yaparken birçok kişiye sarımsağı soymak zor gelebilir.

Sarımsak en kolay nasıl soyulur

SARIMSAK EN KOLAY NASIL SOYULUR?

Kolay sarımsak soyma yöntemlerini sizler için hazırladık. Sarımsak soymak biraz zor ve uğraştırıcı olduğu için uygulayacağınız birkaç yöntemle kolay hale getirebilirsiniz. Hem elimde koku bırakmasın, hem de çabucak soyayım vakitten kazanmak isterseniz işte size saniyeler içerisinde birden fazla sarımsağı kolayca soyma yöntemleri...

SARIMSAĞI BİR KAP İÇERİSİNDE SALLAYARAK SOYMA

Sarımsakları soyma teknikleri arasında en çok kullanılan yöntem sarımsakların çarpması ile dişlerine ayrılması ve sonrasında dişlerine ayrılan sarımsağın kabuklarını bırakması şeklinde yapılan soyma yöntemidir.

Sarımsakları öncelikle baş şeklinde yani tüm olarak bir kavanoza koyulur. 2 baş sarımsağı koyduğumuzda daha kolay dişlerine ayrılma işlemi gerçekleşir. Ardından 1 dakika boyunca salladığınızda tüm dişlerin ayrıldığını göreceksiniz.

SARIMSAĞI SUDA BEKLETME

Sarımsakların en kolay soyulma tekniklerinden biri baş sarımsakları önce dişlerine ayırmak işe başlamak gerekiyor. Daha sonra diş sarımsakları suda biraz bekletip tek tek elle soyma şeklinde oluyor.

SARIMSAĞI EZEREK SOYMA

Sarımsak soyma yöntemlerinden en çok tercih edilen bir diğer yöntem ise genellikle profesyonel aşçıların kullandığı yöntem olarak bilinmektedir. Sarımsaklar dişlerine ayrıldıktan sonra düz ve sert bir malzeme ile hafifçe bastırılarak kabuklarından ayrılması işlemidir. Aşçılar bıçaklarının yanları ile bastırıp kabuklarından sarımsağı ayrıştırma işlemini yapar.

EN KOLAY SARIMSAK SOYMA YÖNTEMİ

Sarımsakları birçok farklı yöntem uygulayarak soyabilirsiniz. Ama bu yöntemde iki farklı yöntemi birleştirip sarımsakları soyma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sarımsakları önce baş olarak büyük kavanoza alın. Daha sonra 10 - 15 saniye kadar sallayın. Salladıktan sonra hemen sarımsakların dişlerinden ayrıldığını görebilirsiniz.

Sallanan sarımsakları su dolu küçük bir kaba atın. Suyun üzerine çıkan kabukları atıp birkaç dakika beklediğinizde sarımsakların yarısı soyulmuş diğer yarısı da çok kolay soyulabilir hale gelmiş olacaktır. Ayrıca bu yöntemi kullanarak kuru olarak soyarken sarımsakların elinize yapışması derdinden kurtulabilirsiniz.

Sarımsağı tek tek bıçakla soymak yerine bu iki yöntem sayesinde çok rahat edeceksiniz.

kolay sarımsak soyma yöntemleri

SARIMSAĞI MİKRODALGADA ISITARAK SOYMA

Sarımsakları soymadan önce 10 saniye mikrodalga fırında tutun.

Sadece 10 saniye mikrodalgada ısıttığınız sarımsakları elinizle rahatça soyabileceksiniz, bıçakla uğraşmanıza gerek kalmayacak.

BIÇAK YARDIMIYLA SOYMA

Sıcak su işe yaramadıysa, başka bir yol olan bıçakla soyma yöntemine başvurabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, öncelikle bir kök sarımsağın ucunu kesmek. Ardından, her bir diş sarımsak ayrımına bıçağı batırın ve tek bir hamleyle hareket ettirerek gevşetin. Bu sayede, sadece birkaç dakika içinde mükemmel soyulmuş sarımsak taneleri elde edeceksiniz.

BIÇAK SIRTIYLA SOYMA

Bu hem ev aşçıları hem de şefler için klasik bir tekniktir. Bıçağın yassı tarafını kullanarak sarımsak dişlerinin üzerine bastırarak kabuklarını çatlatın ve ardından elle çıkarın. Bu, herhangi bir ek ekipmanın kirlenmesini gerektirmeyen hızlı ve kolay bir yöntemdir. Bıçakla ne kadar kuvvetli olduğunuza bağlı olarak, bir baş sarımsağı 10 dakikadan daha kısa sürede kolayca soyabilirsiniz.

 Yaşam haberleri

Kaynak: Haber Global TV