Masterchef babagannuş nasıl yapılır? İşte babagannuş tarifi, malzemeleri ve yapılışı

MasterChef Türkiye
Masterchef babagannuş nasıl yapılır? İşte babagannuş tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Babagannuş tarifi nasıl yapılır sorusu masterchef seyircileri tarafından merak konusu oldu. Masterchef Türkiye'de ikinci kaptanlık oyunu ile takımlar belli oldu. Şefler bugün dokunulmazlık oyunu için yarışmacılardan 7 bölgenin farklı lezzetlerini istedi. Bunlardan biri de babagannuş tarifi.

Masterchef Türkiye'nin yeni bölümünde 7 bölgeye ait tarifler yapılacak. Birbirinden farklı tarifler arasında babagannuş da bulunuyor. Yarışmacılar en güzel ve lezzetli babagannuş tarifini çıkarmak için yarışacaklar. Babagannuşun nasıl yapıldığı merak ediliyor. Denemek isteyenler için en lezzetli babagannuş tarifi, malzemelerini ve yapılışını haberimizde bulabilirsiniz.

BABAGANNUŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patlıcan çoğu yemeğe yakışan ve sık kullanılan bir sebzedir. Patlıcan ile bir çok yemek ve meze elde edilebiliyor. Köz patlıcan, biber, domates ve soslar ile bir araya gelen bu lezzet ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor.

babagannuş

İşte babagannuş tarifi;

BABAGANNUŞ İÇİN GEREKEN MALZEMLER

- 4 tane patlıcan

- 2 tane kırmızı biber

- 3 tane yeşil biber

- 1 tane orta boy soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 tane domates

- 1 çorba kaşığı biber salçası

- 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- Tuz

- Limon suyu

- Karabiber

- Kırmızı biber

BABAGANNUŞ TARİFİ YAPILIŞI

- Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin.

- Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Biber salçası ve baharatları ekleyin.

- Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın.

- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.

Elinize sağlık, afiyet olsun...

Kaynak: Haber Global TV