Nefes kesen maçta penaltılarda gülen Real Madrid yarı finalde

HABER MERKEZİ
Manchester City Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Bayern Münih
Nefes kesen maçta penaltılarda gülen Real Madrid yarı finalde
FOTOĞRAF: Reuters

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 3-3 biten ilk maçında rövanşında Real Madrid normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan maçta Manchester City'yi penaltı atışları sonucunda 4-3 yenerek yarı finale yükselen taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-3 biten ilk maçın rövanşında Manchester City ile Real Madrid karşı karşıya geldi.

Etihad Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf konuk ekip Real Madrid oldu.

Maçın 12. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Rodrygo yaptığı ilk vuruşta Manchester City kalecisi Ederson'a takılsa da seken topta golü bularak takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda Manchester City oyun üstünlüğünü ele alarak pek çok pozisyona girse de devre 1-0 sona erdi.

Mücadelenin 2. yarısında oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Manchester City beraberlik sayısını 76. dakikada buldu. Real Madrid'in Alman stoperi Antonio Rüdiger'den seken topa iyi vuran Kevin De Bruyne skoru 1-1'e getirdi.

Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti. Büyük bir heyecana sahne olan iki uzatma devresinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti.

Real Madrid'de penaltılarda Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho, Rüdiger ağları bularak takımlarının yarı finale yükselmesinde önemli rol oynadı. Madrid ekibinde penaltı kaçıran tek isim Luka Modric oldu.

Manchester City'de ise Julian Alvarez, Phil Foden, Ederson penaltıda golü bulurken, Bernardo Silva ve Mateo Kovacic penaltı atışından yararlanamadı.

Real Madrid penaltı atışlarında rakibine 4-3'lük üstünlük kurarak yarı finalde Bayern Münih'in rakibi oldu.

Eflatun-beyazlılarda mücadeleye yedek başlayan milli futbolcu Arda Güler, forma şansı bulamadı.