İstatistiklere göre Arda Güler'in ilk La Liga maçı

Real Madrid Carlo Ancelotti Arda Güler
İstatistiklere göre Arda Güler'in ilk La Liga maçı
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid'in La Liga'da Las Palmas'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada ilk kez bir lig maçında sahaya çıkan milli futbolcu Arda Güler'in mücadeledeki istatistikleri dikkat çekti.

Arda Güler, La Liga'daki ilk maçına Real Madrid'in dün Las Palmas'ta oynadığı düelloda çıktı. Milli yıldız maçın 81. dakikasında Rodrygo'nun yerine oyuna girdi.

Arda Güler'in maçta fazla vakti yoktu ama gol şansı yaratmanın yanı sıra kalitesini ve savunma kararlılığını da gösterecek kadar zamanı oldu.

18 yaşındaki Arda Güler, toplamda 10 kez topla buluştu, 6 pas verdi, bunlardan sadece biri hatalıydı, iki müdahale yapıp kazandı ve toplam üç faul yaptı.

Bu kış piyasasında kiralık olarak gidebileceği söylentileri hala dolaşan Arda Güler, sakatlıklar nedeniyle kötü başlayan ancak giderek iyiye giden sezona bir adım daha attı.

Real Madrid ona güveniyor, Carlo Ancelotti onu şımartıyor, yavaş yavaş onunla birlikte hareket ediyor ve bu adımlardan biri de La Liga'daki ilk maçı oldu. Türk oyuncu daha önce Copa del Rey ve İspanya Süper Kupası'nda forma giymişti ve şimdi sıra Şampiyonlar Ligi'ne geldi.