Yüzyüzeyken Konuşuruz'un gitaristi Can Tunaboylu'ya 6 yıl 6 ay hapis istemi

haberglobal.com.tr
Magazin Haberleri Sosyal Medya
Yüzyüzeyken Konuşuruz'un gitaristi Can Tunaboylu'ya 6 yıl 6 ay hapis istemi

Can Tunaboylu'nun Aybike Çelik'i darp ettiğine dair yürütülen dosyada, savcılık soruşturmasını tamamladı. Can Tunaboylu'nun suç işlediğinin delillerle anlaşıldığını kaydeden savcılık, "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından dolayı Tunaboylu'nun 6 yıl 6 aya kadar hapsini istedi.

'Yüzyüzeyken Konuşuruz' adlı müzik grubunun üyesi ve sanatçı Ayşe Tunaboylu'nun oğlu olan Can Tunaboylu'nun sevgilisi Aybike Çelik, erkek arkadaşı tarafından darp edildiğini söylemiş ve sosyal medyada bir paylaşım yapmıştı. Karakola şikayette bulunan Aybike Çelik, yaşadıklarıyla gündem olmuştu. Olayın ardından savcılık soruşturmasını tamamladı.

Sabah’ta yer alan bilgiye göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, olay 4 Ağustos 2023 günü İstanbul Kadıköy'de yaşandı. Aybike Çelik ile sevgilisi Can Tunaboylu birlikte yaşıyordu.

Gece 02.00 sularında ikili arasında tartışma yaşandı. Can Tunaboylu kız arkadaşının tırnaklarını onun göğsüne bastırarak kırdı, genç kadını savurdu. Bunlar da yetmezmiş gibi yüzüne yumruk da atan Tunaboylu, talihsiz kadının kolunu burkup suratına tükürdü ve küfretti.

Şüpheli Can Tunaboylu ifadesini verdi. Sevgilisi Aybike Çelik'in kendisine vurduğunu söylediği aktarılan iddianamede, kollarıyla kendini koruduğu sırada elinin Çelik'e değmiş olabileceğini belirttiği anlatıldı. Tunaboylu'nun yaralama kastı ile hareket etmediğini, kendisinin de yaralandığını ve daha sonra birlikte kalmaya devam ettiklerini anlattığı da iddianamede yer alan bilgiler arasındaydı.

Aybike Çelik'in olay sonrası çekilen fotoğraflarını dosyaya da sunduğunu belirten savcılık, Adli Tıp raporuna göre Çelik'in sol gözaltında morarma, yine sol gözünün içinde kanama, sol bileğinde kırık olduğunu kaydetti. Yaralanmasının hafif nitelikte olmadığı, vücuttaki kırığın hayati fonksiyonlara etkisinin orta derece olduğu rapor edildi.

Yüzyüzeyken Konuşuruz'un gitaristi Can Tunaboylu'ya 6 yıl 6 ay hapis istemi - Resim : 1

CAN TUNABOYLU'NUN HAPSİ İSTENDİ

Olay gecesi durumdan haberdar olan bir arkadaşlarının da eve gittiği ve bilgi sahibi sıfatıyla ifadesinin alındığını, Can Tunaboylu'nun suç işlediğinin delillerle anlaşıldığını kaydeden savcılık, "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından 6 yıl 6 aya kadar hapsini istedi.