Kadir İnanır'dan iyi haber geldi

İHA
Magazin Haberleri

Geçen pazar günü inme inen ve tedavisi süren usta oyuncu Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Kadir İnanır, 24 Mart Pazar günü Beykoz'daki evinde rahatsızlanmış ve ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Beyin MR'ı çekilen oyuncu, tahliller sonucu operasyon geçirmiş ve beynindeki tıkalı damar açılmıştı. Usta oyuncunun yoğun bakımda iki gün uyutulacağı açıklanmıştı.

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi - Resim : 1

KADİR İNANIR UYANDIRILDI: "İLETİŞİM KURUYOR"

Usta oyuncu 3 gün sonra doktorlar tarafından uyandırıldı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam Kadir İnanır'ın durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kadir Bey bu sabah 11.30 civarında yaşam destek ünitesinden ayrıldı. Genel durumu daha iyiye gidiyor her an. Akciğerle ilgili bazı sıkıntılarımız var. Çünkü kronik akciğer hastalığı var, sigaraya bağlı. Onunla ilgili destek tedavilerimize devam ediyoruz. Ciddi bir travma geçirmiş oldu. Daha önce geçirmiş ciddi bir beyin ameliyatı, akciğer ameliyatı var. Öğrendiğimiz kadarıyla 3 ay önce geçirmiş bir akciğer enfeksiyonu var. Bütün bunların üzerine yeniden bu pıhtı inme tablosunun olması çok ciddi bir travmaya sebep oldu. Şu anda genel durumu daha iyiye gidiyor" dedi.

Başhekim Sağlam, "Konuşması için henüz erken. İleride konuşmasını bekliyoruz. Şu an biraz yorgunluk var. Fakat sesli uyaranlara iletişimle cevap veriyor, gülümseyebiliyor. Kendisine ulaştırılan selamı aldığını belirtiyor. El sıkabiliyor. Eşiyle görüştü. Bizimle de verdiğimiz sesli komutlara cevap verdi. Hareketlerimiz var. İnşallah daha iyi olacak. Şu andaki belirtiler, bulgular kalıcı hasar oluşmayacağını gösteriyor. Ancak zaman gösterecek. Yoğun bakımdaki tedavisine birkaç gün daha devam etmeyi düşünüyoruz. Bazı destek ilaçlara ihtiyacı var. Sonra servise çıkacak, eğer bir problem olmazsa bir haftaya kadar fizik tedaviye başlayacağız" dedi.

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi - Resim : 2

JÜLİDE KURAL: EMEK VE SABIRLA BU SÜRECİ AŞACAK"

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural da bugün usta oyuncunun Instagram hesabından yayınladığı yazılı açıklama ile usta oyuncunun uyandırıldığını duyurdu. 

"Değerli Halkımız;

Merak ettiğinizi bildiğimden hepimizin çok sevdiği Kadir İnanır'ın son durumuna ilişkin bilgileri sizinle paylaşmak isterim.

Doktorlarımızın amacı aslında dün itibariyle Kadir İnanır'ı entübe halinden çıkarıp doğal süreci başlatmaktı bildiğiniz gibi. Onu seven bizler bir an önce uyandırılmanın gerçekleşmesini istiyorduk elbette. Ancak sürecin hassasiyeti nedeniyle doktorlar bir gece daha bekleme kararı aldılar.

Bu sabah Kadir İnanır'ı ziyaretim sırasında beni tanıması, elimi tutması gibi olumlu ve bilinçli olabilecek tepkileri, artık uyandırma sürecinin başlayacağı umudunu verdi bana. Ki bu sürecin bir gerçekliğe dönüşmesi haberini size vermekten çok mutluyum. Yani artık Kadir İnanır entübe durumundan çıkarılıp vücudunun doğal çalışma sürecini gerçekleştirmeye başladı. Elbette henüz yorgun, zamana ihtiyacı var. Emek ve sabırla bu zor süreci de aşacağından eminim. Hep söylediğimiz gibi güçlüdür Kadir İnanır ve mutlaka başaracaktır. Elbette doktorların, sağlık çalışanlarının emeği ve sizlerin ona yolladığı güzel duyguların gücüyle.

Kadir İnanır'ın bu topraklarda yaşayan her kesimden insanın kalbinde nasıl da yer ettiğini bilen biri olarak anlıyorum ki; onurlu, ilkeli, özgün bir hayatın karşılığı daima büyük bir sevgi oluyor... Ne iyi ki!"

Kadir İnanır'dan iyi haber geldi - Resim : 3