Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek, hayata veda etti

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek, hayata veda etti

Grup Yorum üyesi Helin Bölek, açlık grevi eyleminin 288. gününde hayatını kaybetti. Bölek, 19 Ocak'tan beri ölüm orucundaydı...

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi'ne yönelik baskınların son bulması talepleriyle açlık grevine başlamış, ardından eylemlerine ölüm orucuna çevirmişti.

19 Ocak'tan beri ölüm orucunda olan Helin Bölek, Sarıyer'de İbrahim Gökçek'le kaldıkları evde eylemlerinin 288. gününde yaşamını yitirdi. 

Bölek ve Gökçek, 11 Mart'ta polis zoruyla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, tıbbi müdahaleye izin vermemeleri üzerine eylemlerini sürdürdükleri eve geri getirilmişti. 

İçişleri Bakanlığı, ölüm orucunu bırakmaları halinde talepler konusunda görüşebileceklerini açıklamıştı. 

Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi, "Gece uyku uyuyamıyor çünkü sinir uçları iltihaplandı, çok acı çektiği için uyku diye bir şey yok. Kızımın yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. O pırıl pırıl insanları sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konuşmamı duyan herkes bir şeyler yapsın ama hızlı yapsın" açıklamasını yapmıştı. 

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek, hayata veda etti - Resim : 1

Grup Yorum Helin Bölek açlık grevi ölüm orucu