Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Bilim Haberleri
Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta? Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Kanlı Ay tutulması ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Özellikle gök olaylarını yakından takip etmeyi seven birçok kişiyi tatlı bir heyecan sardı. Peki, Kanlı Ay tutulması Türkiye'den izlenecek mi? Kanlı Ay Tutulması ne zaman, saat kaçta görülecek? İşte merak edilenler...

Kanlı Ay Tutulmasının ne zaman gerçekleşeceği merak edildi. Tutulma sırasında ay kırmızı renk alacak. Doğa tutkunlarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Kanlı ay tutulması için geri sayım başladı. Mayıs ayında gerçekleşen yılın ilk tutulmasının ardından 2023'ün son ay tutulması Ekim ayında gerçekleşecek. İşte, Kanlı Ay tutulması ile ilgili tüm merak edilenler ve yanıtları...

KANLI AY TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Bu yıl ilk ay tutulması Mayıs'ta gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi 2023 yılı gök olayları takviminde yer alan bilgilere göre senenin 2. ay tutulması ise 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde meydana gelecek.

Parçalı Ay tutulması saat 21:01'de başlayacak ve 01:26'da bitecek.

Bu tutulmada ayın sadece yüzde 12'si dünyanın gölgesi içinde kalacağından bu bölgedeki kızarıklığın fark edilmesi zor olacak. 

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Asya'nın en doğusu ve Avustralya'da tutulma devam ederken Ay batacak. Asya, Avrupa Afrika'da tamamı izlenecek. Afrika'nın en batı ucu, Atlas Okyanusu ve Amerika kıtasının doğusunda tutulma devam ederken Ay doğacak.

Parçalı Ay tutulması Türkiye'den de izlenebilecek.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Tam Ay tutulması Dünya'nın Güneş ile Ay arasında girerek Ay'ın tamamıyla Dünya'nın gölgesi altında kaldığı yörünge konumunda ortaya çıkıyor.

Bu konumda Güneş ışınlarının Ay'a ulaşması engellendiğinden Ay yalnızca Dünya'nın atmosferinden mavi bir filtreyle yansıyan ışıkla aydınlanıyor ve bu yüzden kızıl bir görünüme bürünüyor. Gökbilimciler Ay'ın bu durumuna "Kanlı Ay" adını veriyorlar.

Bilim haberleri

Kaynak: Haber Global TV

Kanlı ay tutulması