Devlet Tiyatroları'nda yeni sezon yarın başlıyor

Devlet Tiyatroları'nda yeni sezon yarın başlıyor

Devlet Tiyatroları, yarın "Perde," diyor. Yeni tiyatro sezonunun ilk bölümünde 36'sı yeni yaklaşık 150 oyun sahnelenecek...

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Gulyabani'sinden, Shakespeare'in Yanlışlıklar Komedyası'na, Haldun Taner'in Keşanlı Ali Destanı'ndan Ekrem Reşit Rey'in Lüküs Hayat'ına, Bertolt Brecht'in Küçük Burjuva Düğünü'nden Adalet Ağaoğlu'nun Kozalar'ına, Orhan Kemal'in Üç Kâğıtçı'sından Dostoyevski'nin Suç ve Ceza'sına 12 bölgede 36'sı yeni yaklaşık 150 oyun, tiyatroseverlerle buluşacak yeni sezonda.

"LÜKÜS HAYAT", İLK KEZ DT SAHNESİNDE

Devlet Tiyatroları'nın ilk ay repertuarında en fazla yeni oyun Ankara'da. Ankara Devlet Tiyatrosu 2019-2020 sezonunu, sekiz yeni oyunla açıyor. Küçük Burjuva Düğünü, Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını, Vatan Yahut Namık Kemal, Lüküs Hayat, Maskeliler, Leyla ile Mecnun, Gulyabani ve çocuk oyunu Mavi Pullu Balık, Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlar olacak. Bunlar arasında Lüküs Hayat, Devlet Tiyatroları sahnelerinde ilk kez perde açacak. Murat Atak'ın yönettiği oyun, 5 Ekim Cumartesi günü Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

Devlet Tiyatroları'nda yeni sezon yarın başlıyor - Resim : 1

DİYARBAKIR SAHNELERİNDE ALTI PRÖMİYER 

Yeni sezonda altı yeni oyunla perde açacak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, yoğun ilgi sonucu açılan iki yeni sahne ve hazırlanan 20 oyunla yeni sezonda tiyatroseverlerle buluşacak. Sezonu 3 Ekim'de Orhan Asena Sahnesi'nde Amak-ı Hayal adlı oyunla açacak Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Kozalar, Anlaşılmaz Konuşmalar, Çocuğum (Bebeğim), Karar ve çocuk oyunu Kostümlü Rüzgâr'ın prömiyerini gerçekleştirecek. 

Devlet Tiyatroları'nda yeni sezon yarın başlıyor - Resim : 2

DÖRT SAHNEDE DÖRT YENİ OYUN 

İzmir Devlet Tiyatrosu, yeni sezonda dört ayrı sahnede dört yeni oyunla seyircisini selamlamaya hazırlanıyor. Sezonun ilk oyunu, yarın Konak Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak Arf Sabiti.

Devlet Tiyatroları'nda yeni sezon yarın başlıyor - Resim : 3

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye ve İyi Şanslar ile İstanbul'da prömiyerini yapacak Devlet Tiyatroları, Bursa'da Keşanlı Ali Destanı'nı ve Şair-Şiir-Şuur'u, Adana'da Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi'ni ve Ayrılık'ı, Trabzon'da Kuzguncuklu Fazilet'i, Antalya'da Buzlar Çözülmeden'i, Erzurum'da Kayıp El'i ve çocuk oyunu Çizmeli Kedi'yi, Konya'da Kasetçi'yi, Sivas'ta Bir Güz Çiçeği Hürriyet'i, 1919 Şafak'ı ve çocuk oyunu Alice Harikalar Diyarında'yı, Van'da ise Yanlışlıklar Komedyası'nı seyirciyle buluşturacak. 

Devlet Tiyatroları DT tiyatro sahne perde Lüküs Hayat Shakespeare