Zeytinleri böyle saklayınca tadı asla acımıyor! Aylarca taze zeytin yemek için bu yöntemi deneyin
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan zeytinlerin doğru şekilde saklanması oldukça önemlidir. Yanlış saklama koşulları zeytinin kısa sürede acılaşmasına neden olacağından zeytin saklarken dikkatli olmak gerekiyor.
Zeytinlerin sağlıklı bir şekilde uzun süre saklanabilmesinin püf noktası olan bazı doğal yöntemler bulunuyor. Bu doğal yöntemler içerisinde zeytinyağı dikkat çekiyor. Zeytinyağında bekletilen zeytin aylarca tazeliğini koruyor ve acı tat oluşumunun önüne geçiyor.
Bunun yanı sıra zeytin saklarken dikkat edilmesi gereken bazı diğer durumlar ve uygulanması gereken doğal yöntemler de var. Zeytinlerin salamura şekilde saklanması zeytinin acılığını alacaktır. Eğer zeytini salamura şekilde ya da yağ içerisinde saklayarak uzun süre acılaşmadan ya da bozulmadan sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Zeytinin her iki şekilde de serin ve kuru bir alanda güneş ışığından uzak şekilde saklanması gerektiğini unutmamalısınız. Güneş ışığına maruz kalan zeytin daha çabuk bozulacaktır.