Otizmli çocukların aileleri Haber Global'e konuştu: Sonuna kadar buradayız

Aksaray'da Mehmetçik İlkokulu'nda diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılmasını istediği öne sürülen otizmli öğrencileri, bu sabah okula gelerek, derslerine girdi. Okulun önünde bekleyen aileler yaşadıklarını Haber Global'e anlattı.

Mehmetçik İlkokulu'nda, 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor. Aralarında otizmli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından sınıflarının kapatılıp, başka okula gönderilmesi istendi. Özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi. Veliler arasında yaşanan tartışmalar da cep telefonu kameralarına kaydedilerek, sosyal medyada paylaşıldı.  

Bunun üzerine soruşturma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. İnceleme başlatan Aksaray Valiliği de, özel eğitimli öğrencilerin 5 yıldır okullarında öğrenim gördüklerini ve görmeye devam edeceklerini açıkladı. Olası bir olayın çıkmasına karşın okulda polis görevlendirildi. İki gündür yaşanan gerginliğin ardından özel eğitimli öğrenciler de diğer öğrenciler gibi bugün okullarına devam etti.

Haber Global Muhabiri Serab Belovacıklı, Mehmetçik İlkokulu'nun önünde öğrenci velileriyle konuştu. 

3-4 yıldır bu okulda olduklarını söyleyen otizmli öğrenci annesi, "Hiçbir sıkıntımız yoktu. Son 1 aydır okulda problem çıkmaya başladı" dedi. Diğer öğrenci velilerinin kendilerine karşı  örgütlendiğini ifade eden anne,  "Bu güne kadar çocuklar birbirlerine zarar vermedi. Çocuklarımız yanında olmak için buradayız. Teneffüslerde ellerinden tutup gezdiriyoruz. Çocuklarımızın diğer çocuklara zarar vermesine imkan yok, çünkü 24 saat yanlarındayız.

Burada çok az ağır otizmli çocuk var. Onları da anneleri ellerinden değil kollarından tutarak gezdiriyor" diye konuştu. 

Bir diğer anne ise, sadece çocuklarının eğitim almasını istediklerini söyledi.

Yanındaki otizmli oğlunu göstererek, "Bu benim oğlum, kime ne yapabilir" diyen baba ise "Büyük ihtimalle yeni müdürün diğer velileri örgütlediğini düşünüyorum. Çocuğum 4 yıldır bu okulda. Müdür değişince her şey değişti. Eğitim anayasal hakkımız, ben bu okula çocuğumu bu okula getirmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.  

Aksaray otizm