Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor! Bayram tatili kaç gün oldu, ara tatil ile bayram tatili birleşti mi, ara tatil ne zaman başlayacak?

Gündem haberleri MEB ara tatil etkinlik takvimi Ramazan Bayramı
Milyonlarca veli ve öğrenciyi ilgilendiriyor! Bayram tatili kaç gün oldu, ara tatil ile bayram tatili birleşti mi, ara tatil ne zaman başlayacak?

Son dakika haberine göre; Bayrama sayılı günler kala milyonlarca öğrenci ve velilerin merakla beklediği soru da yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Peki ara tatil ile bayram tatili birleşti mi, Ara tatil ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda tatil tarihleri netleşti. Öğrenci ve velilerin bayram tatil planları netlik kazandı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası bayram tatilinin 9 gün olacağı netlik kazandı.

Ramazan bayramı süresince kamu çalışanlarının tatilinin 9 güne çıkarıldı. 10 Nisan'da başlayacak olan bayram tatilinde kamu çalışanları bir buçuk gün idari izinli sayılacak. Buna göre 8 Nisan Pazartesi günü tam gün 9 Nisan Salı günü de Bayram arefesi sebebiyle yarım gün izinli sayılmış olacaklar.

ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan Bayramı'nın ara tatile denk gelmesi milyonlarca veli ve öğrenciyi de hayal kırıklığına uğrattı. Ramazan Bayramı tatili 6 Nisan'da başlamış olacak. Böylece ara tatil ve Ramazan Bayramı tatili de birleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle;
“Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”